Programi traju do druge polovice lipnja i besplatni su za sve zainteresirane.
 Foto: iStock
Idemo planinariti

Promijenimo trend rekreacijom - vidimo se vikendom na Medvednici!

Zaklada Hrvatska kuća srca poziva građane da im se pridruže na planinarenju i/li nordijskom hodanju koje organiziraju u Zagrebu i okolici.

Zaklada "Hrvatska kuća srca" u suradnji sa udrugom građana Društvo športske rekreacije Aktivan život nastavlja projekt "Vikendom na Medvednicu" koji započinje već ove nedjelje, 13. svibnja. Svake druge nedjelje svi zainteresirani građani imat će priliku istraživati Medvednicu te se pri tome rekreirati i činiti dobro za svoje srce, ali i zdravlje općenito.

Prema statističkim podacima sve je više oboljelih i pretilih Zagrepčana, pogotovo u populaciji od 25 do 45 godina. S druge strane, po Medvednici planinari, hoda ili trči tek 1 do 2% Zagrepčana.

Projekt "Vikendom na Medvednicu" ima za cilj tijekom cijele godine educirati što više hrvatskih građana u svim dijelovima zemlje o važnosti rane dijagnostike i prevencije kardiovaskularnih bolesti, s naglaskom na zdravu prehranu i redovitu tjelesnu aktivnost, a ovaj program omogućava besplatno bavljenje rekreativnim sportom, odnosno hodanje i planinarenje po Medvednici, pod stručnim vodstvom trenera kineziologa i liječnika.

Programu se mogu priključiti svi, neovisno o životnoj dobi i fizičkoj spremi, a sve informacije o projektu mogu se pronaći ovdje.

Ne možeš planinariti - hodaj!

Uz "Vikend na Medvednici" od 19. svibnja Zaklada "Hrvatska kuća srca" u suradnji sa Zagrebačkim savezom sportske rekreacije organizira i provodi besplatnu edukaciju i promociju nordijskog hodanja koja će trajati sve do 16. lipnja.

Nordijsko hodanje noviji je oblik tjelesne aktivnosti pogodan u rekreativnim programima svih dobnih kategorija. Za razliku od normalna hodanja, kod kojeg je gornji dio tijela relativno pasivan, nordijsko hodanje mnogo više aktivira mišiće leđa, ramena i ruku.

To je zapravo hodanje pri kojem se koriste specifično dizajnirani štapovi. Može se provoditi na većini terena, a u kombinaciji s prirodom i svježim zrakom izuzetno pogoduje našem zdravlju.

Nordijsko hodanje održavat će se svake subote od 19. svibnja do 16. lipnja od 9 do 11 sati u Parku Bundek i Maksimir, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem Facebook stranice Sport za sve.

Što reći, nego - Vidimo se!

Linker
02. ožujak 2024 18:31