FOTOGRAFIJE: HASOSI
Živim.hr
Živim.hr
prilozi su dobrovoljni

Priključite se projektu ‘The Blind Run‘, protrčite ili se prošećite i podržite Hrvatski savez slijepih

28. listopad 2021.
U subotu, 30. listopada, od 11:00 sati na području stare vojarne Samobor održava se „The Blind Run“, projekt koji je pokrenula Udruga Djeca za bolji svijet kako bi se podigla senzibilnost zajednice za osobe koje imaju problema s vidom, kako bi ih se aktivnije uključilo u društvo i prikupila sredstva za rad Hrvatskog saveza slijepih

Na području bivše vojarne u Samoboru (ulica Savke Dabčević Kučar), u subotu 30. listopada, s početkom u 11:00 sati održat će se utrka „The Blind Run“. Ovaj humanitarni projekt organizira Udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora, a namijenjen je osobama svih životnih dobi kako bi se podigla senzibilnost zajednice za osobe koje imaju problema s vidom te ih se uključilo u sve segmente društva.

„The Blind Run“ projekt, koji bismo na hrvatski jezik preveli kao „Utrka naslijepo“ zamišljen je kao utrka, odnosno šetnja u kojoj sudjeluju slijepe i slabovidne osobe, ali i osobe koje nemaju problema s vidom. Osobe koje sudjeluju u utrci rutu prolaze u paru s drugom osobom. Ako će se utrci priključiti par od dvije osobe koje nemaju problema s vidom, jedna će od njih tada morati staviti maskicu za oči. Uvjet je da barem jedna osoba koja trči u paru s drugom nema mogućnost vidjeti kamo se kreće. Parovi će biti povezani vezicom kako bi se kvalitetnije kretali i snalazili u prostoru“, objasnio je koncept projekta „The Blind Run“ predsjednik udruge Djeca za bolji svijet Leo Petrov te dodao: „Kotizacija za utrku se ne naplaćuje, a prilozi su dobrovoljni. Sav novac koji tako prikupimo ide za Hrvatski savez slijepih.“


Pravila utrke

Osobe koje se 30. listopada priključe projektu „The Blind Run“ mogu trčati ili hodati u paru. Dužina kruga je 800 metara. Broj krugova koji su prolaznici prošli unutar jednog sata donijet će i pobjednika utrke/šetnje. Za svaki prehodani ili pretrčani krug svaki par osigurava određeni iznos novca koji će od strane sponzora biti uplaćen Hrvatskom savezu slijepih.

- Za one koji neće sudjelovati u utrci organiziramo igre tijekom kojih će s prekrivenim očima morati odgonetnuti koji predmet drže u ruci ili će morati precizno prelaziti poligon, a sve kako bi se svi senzibilizirati s osobama koje ne vide. Svi koji se priključe ovom projektu u subotu dobiti će medalju i prigodne nagrade - zaključio je Leo Petrov i još jednom pozvao sve da se priključe ovom humanitarnom projektu kako bi se što više sredstava osiguralo za Hrvatski savez slijepih.

Teme
Linker
29. lipanj 2022 20:34