Elle pije tri litre vode dnevno, pazi na unos vitamina i bavi se sportom.
 Foto: Privatni album
Elle Macpherson:

Prihvatite svoju dob, bore i tijelo i izgledajte fantastično nakon 50-e

Najvažniji savjeti australske manekenke su da živite u harmoniji sami sa sobom, da radite ono što volite te da ni u jednom periodu života ne zanemarujete svoje tijelo.

Krajem 80-ih zaradila je nadimak 'The Body' (tijelo), a iako je ušla u šesto desetljeće, Elle Macpherson i dan danas ga može ponosno nositi. Ova australska manekenka, poslovna žena, voditeljica, glumica i majka dvojice sinova smatra kako s 53 godine izgleda bolje no ikada.

Njeni najvažniji savjeti su zdrava i uravnotežena prehrana, redovita tjelesna aktivnost, i pH ravnoteža. Elle naime vjeruje da su većina bolesti uzrokovane acidobaznom neravnotežom, stoga u torbici uvijek ima Ph test trake.

Foto: Privatni album

Tijelo ne smijete zanemariti

- Svaki dan odradim svoje jutarnje vježbe i trening u teretani od 45 minuta. Redovito hodam, radim jogu i skijam na vodi. Gdje god da idem uvijek sa sobom nosim tenisice za trčanje i iPod. Za mene, trčanje nije samo način da ostanem u formi, već neka vrsta meditacije - govori Australka. Dodaje da je najbitnija stvar, kad se govori o fitnessu - redovitost.

- Nema potrebe da uvijek budete na dijeti i znojite se u teretani, nekoliko dana u tjednu. Bolje odradite učinkovite vježbe ili trčite svaki dan. Glavna stvar je da ne zanemarite svoje tijelo. Dodaje da je stroga što se tiče prehrane te ne jede crveno meso, pšenicu, a ni mliječne proizvode.

- Alkohol i pušenje kod mene ne dolaze u obzir - dodaje. U svoj režim prehrane, Elle dodaje vitamine, jer joj oni, kaže, pojačavaju razinu energije i pomažu joj da ostane aktivna. Također se uvjerila kako su proteini i dodaci prehrani jako učinkoviti.

- Pomažu mom tijelu da se lakše obrani od svakodnevnog stresa - zaključuje.

Foto: Privatni album

Živite u harmoniji sami sa sobom

Radost, nadahnuće, strast, snaga, zdravlje, to je moja motivacija. To mi je puno važnije od onog što mi pokazuje vaga. Koristim se i mali trikom kako bih se natjerala da odem u teretanu. Zapitam se hoću li se, nakon treninga, osjećati bolje ili lošije. Ne mogu se sjetiti niti jednog slučaja da sam se osjećala loše nakon fizičke aktivnosti, kaže. Elle također inzistira na ljubavi i prihvaćanju sebe, uključujući dob, bore, i tijelo, jer svaka dob ima svojih prednosti.

Iskopirajte njene vježbe

Ruke

Za rad na nadlakticama koristi TRX koji je fiksiran na zid. Kad je kod kuće, na rubu kauča radi sklekove.

Trbušni mišići

Elle svoje mišiće jača na švedskim ljestvama, dižući koljena prema prsima. Tako oblikuje struk. Nakon treninga pije smoothie s kokosovim maslacem i cimetom. To joj, kaže, podiže razinu šećera u krvi i onda ne pomišlja na desert.

Noge

Radi klasične čučnjeve, iskorake i vježbe s gumenim valjkom za vanjske mišiće bedara.

Foto: Privatni album

Guza

Ne morate ići u teretanu kako biste guzu doveli u formu. Savijte noge kao za polučučanj i hodajte po stanu. Ova vježba ne šteti zglobovima, ali jača mišiće stražnjice i popravlja vam držanje. Naravno, nemojte izbjegavajte čučnjeve.

Linker
19. travanj 2024 02:16