Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 Snimila: Neja Markičević/Hanza Media
VIDEO SPECIJAL JOGA ZA POČETNIKE

Polusvijeća: jača noge, trbuh, ženske reproduktivne organe, kralježnicu i vrat

Pridružite nam se i jogom ispunite duh i tijelo pozitivnom energijom! Sve što vam treba za uspješno vježbanje je joga prostirka, jastuk, (po potrebi-joga blok), malo prostora toliko da možete raširiti ruke i dobra volja!

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović učiteljica joge

NAČIN IZVOĐENJA: Lezite ravno na leđa sa spojenim stopalima, ruke su sa strane s dlanovima na podu. Koristeći ruke kao poluge podignite polako noge i leđa u vertikalan položaj, savijte laktove koristeći ruke kao potporu da učvrstite leđa, pritiskujući ih dlanovima. Trup se nalazi pod kutom od 45 stupnjeva u odnosu na vrat.

DISANJE: zadržati dah unutra prilikom ulaska i izlaska iz položaja, duboko disati u završnom položaju

TRAJANJE: zadržati položaj koliko je ugodno na početku, a kasnije, u položaju ostati 3 do 5 min

NAPOMENA: ova asane ili joga položaj je vrlo slična položaju svijeće u svakom pogledu, lakša je i preporučuje se početnicima i osobama sa ukočenim vratom koje ne mogu napraviti svijeću. Kada savladate ovaj položaj možete krenuti s položajem svijeća.

KONCENTRACIJA: na dah i položaj

DOBROBITI: Jako je dobra za liječenje astme, bronhitisa. Oslobađa normalni gravitacijski pritisak na donji dio tijela, jača noge, trbuh, ženske reproduktivne organe, kralježnicu i vrat. Uklanja višak masnog tkiva oko struka. Povoljno utječe na štitnjaču.

OGRANIČENJA: visoki krvni pritisak, ozljede ručnih zglobova.

Linker
25. travanj 2024 17:24