FOTOGRAFIJE: PLPROD GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Dobra forma

Pola sata vježbanja u vodi kao dva sata vježbi na suhom

Svaki izvedeni pokret u vodi snažnije aktivira mišiće i tako se potroši i više kalorija. Pritom, što je voda dublja, veći je i otpor. Uz sve to, i opasnost od ozljeda je minimalna

Znate li zašto je vježbanje u vodi tako dobro i daje odlične rezultate? Zato što je voda osam puta gušća od zraka pa je specifičnost vježbanja u njoj da pruža veći otpor. To znači da svaki izvedeni pokret u vodi snažnije aktivira mišiće i tako se potroši i više kalorija. Pritom, što je voda dublja, veći je i otpor. Zato je pola sata vježbanja u vodi kao dva sata vježbanja na suhom!

Brojne dobrobiti

Osim što jača i osnažuje mišiće, vježbanje u vodi pojačava perifernu mikrocirkulaciju te masira tijelo stvarajući efekt limfne drenaže. Još jedna prednost vježbanja u vodi je i to što je opasnost od ozljeda svedena na minimum jer zbog otpora vode nema naglih pokreta ni pritiska na zglobove. Kontinuiranim prakticiranjem vježbanja u vodi poboljšava se kondicija, osnažuje imunitet, podiže razina energije, poboljšava kapacitet pluća te se, uz pravilnu, mediteransku prehranu, zagarantirano reducira masno tkivo i popravlja raspoloženje.

Linker
23. travanj 2024 13:36