Uz brojne poznate osobe, projektu su se priključili i brojni profesionalni sportaši, među kojima i Tomislav Paripović, a možeš i ti!
 Foto: Aktivna Hrvatska
Još samo malo...

Počelo je odbrojavanje do velikog sportskog tjedna

Europski tjedan sporta po drugi se puta od subote, 10. rujna održava u Hrvatskoj. Bogat sportsko-edukativni program očekuje nas na otvaranju od 12 sati na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana.

Inicijativa Europske komisije u svojoj drugoj sezoni aktivnosti ima kroz cijeli tjedan. Nakon otvaranja u Zagrebu, projekt se održava u školama, tvornicama, fitness centrima, a sve kako bi građane pozvali na što veću aktivnost.

Besplatno je i za sve generacije

"Ove smo godine pripremili sadržaje namijenjene svim generacijama. Želja nam je što veći broj naših građana educirati o tome koliko je važna svakodnevna aktivnost i vježbanje. Apeliram sve da posjete neke od sadržaje koje predstavljamo, imate priliku besplatno se upoznati te odabrati najbolje aktivnosti za vas. U suradnji s brojnim fitness centrima u Hrvatskoj osigurali smo i besplatna vježbanja!" izjavila je koordinatorica projekta Marija Crnković.

Od 12 sati ove subote na trgu dr. Franje Tuđmana očekuju nas jump in trening, happy hoop prezentacija, mini trampolini Fit&Fun, prezentacija mačevanja, Dharma yoga Sandre Petre Pintarić, predstavljanje mažoretkinja, pilates uz proslavljenu trenericu Asju Petersen. U 16 sati na glavnoj pozornici održat će se masovno vježbanje uz nacionalni projekt Aktivna Hrvatska koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. U sportskom korneru predstavit će se capoeira, Krav Maga, taekwondo, hrvanje, kendo, judo, sambo i aikido.

Projekt Koš za Koš

U nastavku Europskog tjedna sporta vježbat ćemo u školama, tvornici i na radnom mjestu. U Karlovcu će se 16. rujna obnoviti košarkaško igralište u sklopu nacionalnog projekta Koš za Koš kojeg je predstavila organizatorica Zdenka Zrilić koja je tom prigodom rekla: "Čast nam je sudjelovati u Europskom tjednu sporta. Zadatak svih nas djelatnika vezanih uz sport je edukacija naročito mladih za pravilnim izborom. Sport kao jedan od njih zasigurno će mladima osigurati zdraviju i sretniju budućnost, a osiguravanje infrastrukture za bavljenje njime jedan je od prvih koraka!"

Šećer na kraju - Dubrovnik

Veliko finale Europskog tjedna sporta 2016. održat se 17. rujna od 12 do 20 sati u Dubrovniku na plaži Banje cjelodnevnim prikazom aktivnosti i sportova na vod kao što su ronjenje, kayak, jedrenje, vaterpolo, plivanje, veslanje, picigin te sportovi na plaži, odbojka, nogotenis, yoga i druge aktivnosti prezentirat će se građanima tog dana. Svi sadržaji besplatni su za sve posjetitelje.

Europski tjedan sporta podržale su brojne osobe iz javnog života poput rukometaša PPD Zagreb Luke Šebetića, predsjednika Studentskog zbora KIF-a Tomislava Paripovića, olimpijskog pobjednika Valenta Sinkovića, pomoćnice ministra za sport Janice Kostelić i drugih.

Više o Europskom tjednu sporta pronaći ćete na www.europski-tjedan-sporta.hr, a za finalni trening Aktivne Hrvatske možete se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr.

Linker
15. travanj 2024 20:36