Planovi za iduću godinu uključuju i uvođenje više treninga na novim, zanimljivim lokacijama u Zagrebu.
 Foto: Promo
adidas Runners Zagreb

Ova trkačka zajednica pomaknula je granice vlastitih mogućnosti

31. listopad 2017.
Ulice glavnog grada Slovenije preplavili su trkači 22. Ljubljanskog maratona među kojima su bili i adidas Runners Zagreb. Ovaj veliki sportski događaj kruna je prve sezone adidas Runners Zagreb.

 

Ulice glavnog grada Slovenije preplavili su trkači 22. Ljubljanskog maratona među kojima su bili i adidas Runners Zagreb. Ovaj veliki sportski događaj kruna je prve sezone adidas Runners Zagreb, trkače zajednice koja svojim članovima omogućuje intenzivne programe treninga, pomicanje granica vlastitih mogućnosti uz neizostavan timski duh i zabavu.

Pod stručnim vodstvom kineziologa, nutricionista i fizioterapeuta članovi adidas Runners Zagreb nisu propustili priliku da pokažu snagu i izdržljivost koje su stekli intenzivnim i dinamičnim treninzima pa su prihvatili izazov i sudjelovali na tradicionalnom Ljubljanskom maratonu. Ovaj sportski događaj svake godine privlači sve više sportaša, a na ovogodišnjem je centrom Ljubljane trčalo više od 20 000 trkača.  

 

Novi trkački projekt

U svibnju ove godine kapetan adidas Runners Zagreb Frane Boban pozvao je sve koji vole trčanje i drugačiji pristup treninzima da se priključe novom trkačem projektu čime je započela prva sezona adidas Runners Zagreb zajednice.

Nakon odličnog odaziva i velikog broja prijava na prvi trening slijedio je i party dobrodošlice na kojem se okupilo preko 150 trkača i prijatelja kako bi se bolje upoznali i označili početak nove sportske avanture.

Od tada do danas održano je preko 80 treninga trčanja i snage na kojima se ostvarilo više od 3000 dolazaka članova, u prosjeku 60-65 članova po treningu, a sve bez naplate članarine.

Treninzi su se održavali na raznim lokacijama u Zagrebu poput Jaruna, Maksimira, centra grada, Savskog nasipa i Gornjeg grada,  a poseban ugođaj na treninzima na otvorenom pružao je mobile HUB, adidas kombi opremljen prijenosnom svlačionicom i audio opremom kako bi se trkači mogli opustiti i zabaviti nakon treninga.

Centrom Ljubljane trčalo više od 20 000 trkača. [Foto: promo]

 

Pravilna tehnika

Uz kapetane Anju Vučić i Frane Bobana, treninge snage pod vodstvom trenerice i nutricionistice Marije Andrijašević i konzultacije s fizioterapeutom Igorom Latkovićem nije nedostajalo motivacije trkačima u ostvarivanju postavljenih ciljeva na Ljubljanskom maratonu.

Pažljivim planiranjem i stručno izrađenim programima treninga kako bi svi trkači neovisno o pripremljenosti i kondiciji mogli ostvariti napredak, članovi se pripremaju za maraton, polumaraton i kraće utrke ovisno o preferencijama, a u sljedećoj sezoni adidas Runners Zagreb planiraju još više odlazaka na inozemne utrke i sportska trkačka događanja.

 

Ove sezone održane su i besplatne radionice za članove zajednice na temu pravilne tehnike trčanja i pripreme trkača za treninge po zimi, ali i radionice o mentalnim pripremama za izazove koji se javljaju u utrci s čime će se nastaviti i u drugoj sezoni.

 

Planovi za iduću godinu uključuju i uvođenje više treninga na novim, zanimljivim lokacijama u Zagrebu kako bi se članovima olakšao dolazak na trening i druženje, organiziranje trening izleta širom Hrvatske, a sve s ciljem upoznavanja i povezivanja što većeg broja ljudi kroz zajednicu koja je vezana trčanjem i zdravim načinom života, ali i zabavom i druženjem.

 

Teme
Linker
20. siječanj 2021 11:31