Na orbitreku mogu vježbati doslovno svi, bez obzira na godine, spol ili fizičku kondiciju.
 Foto: Promo
Učvrstite tijelo i smršavite

Orbitrek - odlična sprava za brzu potrošnju kalorija u vlastitom domu

Tijekom vježbanja na orbitreku uključene su ruke i noge, a redovnim vježbanjem na ovoj fitness napravi učvrstit ćete noge, ruke, trup i stražnjicu. Osim toga, povećanjem potrošnje kalorija, na dnevnoj razini, ubrzava se i proces gubljenja viška kilograma i topljenja masnog tkiva.

Među spravama koje se najčešće kupuju za vježbanje kod kuće svakako se nalazi i orbitrek.

Orbitrek je jednostavna fitness sprava za kardio trening kojom možemo poboljšati razinu tjelesne energije, popraviti opće zdravstveno stanje organizma, pomoći u topljenju viška kilograma ili održavanju željene tjelesne težine te popraviti raspoloženje.

Osim toga, zbog načina vježbanja, orbitrek je jedan od najsigurnijih kardio sprava što se ozljeda tiče: ne izaziva prevelika opterećenja na zglobove jer stimulira prirodno kretanje tijela. Upravo zbog toga, orbitrek se često koristi i u kineziterapiji u svrhu rehabilitiranja nakon ozljeda koljena i drugih zglobova ili tkiva.

Zbog jednostavnosti primjene, na orbitreku mogu vježbati doslovno svi, bez obzira na godine, spol ili fizičku kondiciju.

Orbitrek čuva vaše zdravlje

S obzirom da imitira prirodno kretanje ljudskog tijela kroz izvođenje jedne vježbe i pokreta te aktivira sve veće mišićne skupine, orbitrek je idealan rekvizit za vježbanje kod kuće. Tijekom vježbanja na orbitreku uključene su ruke i noge, a redovnim vježbanjem na ovoj fitness napravi učvrstit ćete noge, ruke, trup i stražnjicu. Osim toga, povećanjem potrošnje kalorija, na dnevnoj razini, ubrzava se i proces gubljenja viška kilograma i topljenja masnog tkiva.

Orbitrekom odradite kvalitetan kardio trening

Kardio trening, prema svojoj definiciji, poboljšava opće zdravlje te funkcije kardiovaskularnog i respiratornog sustava što je vrlo važno za održavanje tjelesne forme. Upravo je poboljšanje tjelesne forme i kondicije preduvjet ubrzavanja metabolizma, a to posljedično znači i veću potrošnju kalorija i topljenje masnoga tkiva.

Također, niz je studija potvrdio da sa samo 309 minuta umjerene aktivnosti dnevno, a u to se ubraja i vježbanje na orbitreku, značajno smanjujete opasnost od nastanka nekih od najučestalijih bolesti današnjice, kao što su bolesti srčano žilnog sustava, dijabetesa, arterijske hipertenzije, pretilosti, depresije i osteoporoze.

Orbitrek nudi veliku mogućnost različitih vrsta treninga

Moderni orbitreci nude veliku mogućnost prilagodbe vježbaču te njegovim tjelesnim mogućnostima i formi, ali i željenim ciljevima treninga. Osim toga, na orbitreku je moguće odraditi treninge različitih vrsta, od treninga umjerenog intenziteta, do različitih vrsta treninga s različitim vrstama opterećenja, HIIT treninga (intervalnog treninga visokog intenziteta), Tabata protokola do sličnih naprednih treninga i vrsta korištenja ove naprave.

Svaki moderniji orbitrek ima mogućnost podešavanja otpora te odabira različitih programa koji će vježbaču omogućiti da vježbanje prilagodi vlastitim ambicijama. Istovremeno, na zaslonu je moguće pratiti trajanje vježbanja, brzinu, intenzitet, prijeđenu udaljenost, kalorijsku potrošnju, puls, a skuplje varijante imaju mogućnost čak i sviranja glazbe.

Orbitrek je ekonomična sprava

Mnogima su svakodnevne životne obaveze i pretrpan dnevni ritam najveći problem u pronalasku vremena za odlazak u fitness centar ili na neku drugu fizičku aktivnost. Naime, za samo sat vremena treniga, ponekad je potrebno odvojiti i preko 3 sata u danu, kako biste stigli do mjesta na kojem vježbate, pripremili se za treninga, a poslije treninga se istuširali i vratili kući.

Kupnjom orbitreka ne samo da štedite novac jer ne plaćate mjesečne članarine, već značajno štedite i vrijeme. Naime, za trening na orbitreku potrebno je samo - popeti se na spravu i krenuti s vježbanjem.

Orbitrek zauzima malo mjesta

Najveći problem s kojim se susreću oni koji žele kupiti neki fitness spravu za vježbanje kod kuće jest - prostor! No, orbitrek ni tu neke stvarati poteškoće, on ne zauzima puno prostora, a budući da se ne radi o nekoj teškoj spravi, bez problema ga je moguće premještati po prostoru. Dakle, na orbitreku možete vježbati i ispred televizora, dok pratite omiljenu seriju ili slušate omiljenu glazbu. Za toplijih dana, orbitrek iznesite na balkon ili terasu pa tijekom vježbanja uživajte u svježem zraku i zrakama sunca. Na kraju, kad ste završili s treningom, orbitrek jednostavno gurnite ondje gdje najmanje smeta.

Stoga, što čekate?

Najveću ponudu orbitreka u Hrvatskoj pogledajte na fitness.com.hr web shopu.

Linker
14. travanj 2024 08:15