FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
svi plusevi

Okretanje hulahopa oko struka može učiniti čuda za liniju i kondiciju

Zavrtite hulahop i vratite se u djetinjstvo

Pomaže u sagorijevanju masnoća

Okretanje hulahopa zahtijeva angažman najvećih mišićnih skupina na tijelu, trbušnih i leđnih mišića te mišića stražnjice, a svi ti mišići da bi se kretali trebaju mnogo energije te je tijelo prisiljeno trošiti zalihe masnoća.

Učvršćuje tijelo

Hulahopom se učvršćuju i jačaju mišići stražnjice, bedara, bokova, nogu, trbuha i leđa, a okrećete li ga na rukama, možete učvrstiti i mišiće ramena i nadlaktice. Odaberete li teži obruč, to će biti dodatno opterećenje koje će omogućiti još brže učvršćivanje i jačanje mišićnih skupina.


Povećava kondiciju

Već deset minuta okretanja hulahopa dovoljno je da poveća aerobnu aktivnost tijela, a koliko je to učinkovit aerobni trening dovoljno govori i činjenica da ćete s pola sata okretanja hulahopa potrošiti jednaku količinu kalorija kao da ste pola sata trčali po pokretnoj traci ili vježbali aerobic.


Poboljšava koordinaciju

Okretanje hulahopa zahtijeva dobar osjećaj za ritam i vrijeme jer će vam u suprotnom hulahop padati s bokova. Kako će vaše tijelo pomalo usvajati pravi ritam tako će se i vaša koordinacija postupno poboljšavati.


Povećava fleksibilnost kralješnice

Ova aktivnost zahtijeva popriličan raspon pokreta kralježnice pa učestalim okretanjem hulahopa možete utrenirati kralježnicu na puno veći raspon pokreta nego što je navikla. Time povećavate njenu fleksibilnost i istodobno smanjujete rizik od ozljeda i bolova u leđima.

Linker
23. travanj 2024 21:09