Zagrebački noćni cener

Noćna utrka koja se ne propušta!

Atmosferu Cenera, uz 3000 trkača i trostruko više navijača, doživite u nedjelju, 6. studenog od 19h sa startom na Trgu bana Jelačića

Najpopularnija urbana utrka Zagrebački noćni cener 6. studenog okupit će 3000 trkača i još jednom potvrditi status utrke koju se ne smije propustiti.Zagreb živi i diše ovu utrku na 10 kilometara, koja na nekoliko sati svake prve nedjelje u studenom zauzme strogi centar grada i okupi trkače i navijače iz svih dijelova Zagreba, Hrvatske pa sada već i svijeta. Upravo jedna ovakva utrka spoj je svega što Zagreb nudi – odličnu atmosferu u urbanom okruženju klasičnog centra.

Pozitivna energija

Atmosferu Cenera, uz 3000 trkača i trostruko više navijača, doživite u nedjelju, 6. studenog od 19h sa startom na Trgu bana Jelačića. Svaki centimetar dobro poznate staze bit će ispunjen trkačima i vatrenim navijačima, a pozitivna energija koja se tamo osjeti dovoljna je da se o utrci priča joj mjesecima. Na 11. izdanju, osim već standardnih navijačkih punktova Zagreb runnersa u Tomićevoj i adidas runnersa kod Hrvatskog narodnog kazališta, sve sudionike očekuje i prava poslastica! U suradnji s Muzičkom akademijom, točno pored staze Zagrebačkog noćnog cenera, nastupit će Jazz ansambl Muzičke akademije pod vodstvom red. prof. art. Saše Nestorovića i postati onih dodatnih 10% energije za završiti utrku. Svi navijači, prije odlaska na navijačke punktove, na Trgu bana Josipa Jelačića mogu izraditi transparente te preuzeti ostale navijačke rekvizite.

Aktivan život

Zagrebački noćni cener već 11 godina organizira Društvo športske rekreacije Aktivan život pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Od 2022. godine utrka je dio Zagreb run atletskog kupa zajedno s utrkama Zagrepčanka 512 i Zagrebačka milja, a od iduće godine i Medvednica trail utrkom.

Više informacija nalazi se na web stranici www.zagreb.run te društvenim mrežama facebook.com/zagreb.run i www.instagram.com/zagreb.run/

Linker
18. travanj 2024 19:55