Volite li fitness izazove?

 SHUTTERSTOCK
samo jako

Najpoznatiji TikTok fitness izazovi koji se zaista isplate napraviti

Nije sve tako loše na društvenim mrežama

TikTok je prepun lažnih informacija i loših savjeta pa je važno biti oprezan kad je u pitanju sadržaj koji pratite. Nedavna studija o platformi otkrila je zabrinjavajuću količinu netočnih informacija o hrani. Ali postoji i druga strana: postoji i puno dobrog fitness sadržaja na TikToku, ako samo znate gdje ga pronaći. Ovo su neki od trendova koje zapravo vrijedi isprobati.


Vježbe za sramežljive djevojke

Sigurno ste se i vi pri prvom ulasku u teretanu malo sramili? Ako ste nervozni zbog toga što morate pronaći opremu, pitati ljude vježbaju li oni na određenoj spravi ili stajati pored ogledala gdje vas svi mogu gledati, TikTok "vježbe za sramežljive djevojke" mogle bi biti savršene za vas. Ovo su vježbe koje možete raditi u mirnom kutu s nekoliko bučica ili girjama, poput ove koja uključuje čučnjeve i mrtva dizanja.

Naravno, ovo ne bi trebao biti vaš jedini trening, ali prvih nekoliko tjedana vam može pomoći da se opustite u teretani.

@julielawfit Another shy girl workout! this one is a full body that you can do with just some dumbbells!! get it done ladies?? #fittok #fyp #gymtok ♬ masquerade x mtr - jovynn



Ako puno sjedite...

Nismo baš sigurni kako je nastao ovaj trend, ali mnogi ljubitelji fitnessa su ga podijelili uz opis "tako opuštajuće".

Ovo je zapravo vrlo jednostavno, mrtvi vis znači da se uhvatite rukama za šipku za zgibove i opušteno visite. Ovo može biti odlična priprema za vježbe za ruke i prsa. No, neki tvrde da im pomaže u istezanju ramena i kralježnice, što je odlično za sve one koji dosta vremena provode sjedeći.




Hodanje na traci uz nagib

Kad pokušavamo smršavjeti, često zanemarujemo hodanje, a to je oblik fizičke aktivnosti koji nam je uvijek dostupan i jako je moćan. Ako ste u teretani i hodate na traci, svakako preporučujemo da isprobate vježbu "12-3-30", a to znači 12 posto nagiba, 3 milje (5 km) na sat, 30 minuta.

Iako su te postavke naporne za većinu početnika, hodanje uz nagib podcijenjena je alternativa trčanju. Sve što vas tjera da dišete malo brže nego u mirovanju smatra se kardio vježbom, a ako ne uživate u trčanju, ovo bi vam moglo biti ugodnije.




Plank ples

Da, znamo da je plank izuzetno moćna vježba, ali isto tako je dosadna i jako teška. S druge strane, plesanje je zabavno, čak i kad su koraci teški i intenzivni. Probajte onda to dvoje spojiti. Tako ćete odraditi napornu vježbu, ali vam neće biti dosadno. Što se tiče "plesnih koraka" u planku, smislite ih sami. Zvuči zabavno, zar ne?




Šetnja zgodne djevojke

Kao što smo napomenuli, hodanje je često podcijenjena aktivnost, a "šetnja zgodne djevojke" mogla bi vas potaknuti da ju zavolite. Naime, tijekom ove vježbe trebate raditi na svom mindsetu. Kreatorica "šetnje", Mia (@exactlyliketheothergirls) kaže da postoje tri pravila i da se na to trebate fokusirati dok hodate:

  • Razmislite na čemu ste zahvalni
  • Razmislite o svojim ciljevima i kako ih ostvariti
  • Podsjeti se koliko si moćna - Imam glavnu ulogu u svom životu i vrijeme da se tako počnem ponašati.

Mia je otkrila da je sve započelo kao šetnja od 10 kilometara, ali ta kilometraža nije uvjet. Hodati možete koliko god želite, ali važno je da se osjećate moćno i zahvalno dok to činite.




Partnerski izazov

Kao što i možete pretpostaviti, ovo je izazov u kojemu je cilj odraditi neku vježbu u paru. To mogu biti sklekovi, trbušnjaci, možete probati i nešto izazovnije, no važno je da oba partnera pristanu na vježbu. Sigurno već i sami znate koliko je lakše raditi nešto kad niste u tome sami.

P.S. Vjerojatno će biti i nekih promašaja i smijanja uz to, a to je još jedan dodatni benefit.

@nodaysoff Find a gym partner who can do this with you ? (littlefitness/IG) #workoutchallenge #gympartner #nodaysoff ♬ original sound - smile_??



Izazov 30 kilograma

TikTok je otkrio i važnost utega! U ovom izazovu žene koriste uteg od 30 kilograma za izvođenje raznih vježbi, od mrtvog dizanja, pregiba, veslanja pa sve do čučnjeva. Nakon što ovo isprobate samo zbog izazova, razmislite o tome da češće radite vježbe s teškim utezima.

Spojite kombinaciju pokreta od kojih je svaki sam za sebe prilično lagan, ali je uz uteg težak i vidjet ćete kako izgleda ubojiti kondicijski trening.

@jamiemiichele My crunchy shoulders did not like the behind the head press? #fitness #65challenge ♬ Ambition For Cash - Key Glock
Linker
16. travanj 2024 09:33