Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 IVANA NOBILO/HANZA MEDIA
JOGOM DO BIKINI TIJELA

Molitva u čučnju: jača skočne zglobove, mišiće stražnjice, nogu i trupa

Za učiteljicu joge, Hanu Dervović nema stajanja ni preko ljeto. Nakon joge za početnike, za vas je pripremila i niz učinkovitih vježbi koje tope masne naslage, jačaju guzu, poboljšavaju cirkulaciju, držanje, izdržljivost, snagu i još mnogo toga. Pridružite nam se i otkrijte sve čari joge.

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović, učiteljica joge.


MALASANA NA VRHOVIMA PRSTIJU

NAČIN IZVOĐENJA: iz klečećeg položaja, odignite koljena od poda, podignite se na prste te približite stopala što je više moguće. Otvorite koljena u stranu, aktivirajte trbuh da bi zadržali balans. Gledajte ispred sebe i nježno postavite ruke iznad koljena u Dyan mudru (spojen kažiprst i palac, dlan je okrenut prema gore), zatim spojite dlanove ispred srca i na kraju podignite ruke iznad glave i prekrižite ih. U svakom od položaja napraviti 3 do 5 udaha i izdaha.

DISANJE: prirodno i duboko cijelo vrijeme.

TRAJANJE: koliko možete zadržati položaj ili 3 do 5 udaha i izdaha.

NAPOMENA: možete izabrati samo jedan položaj ruku i ostati u položaju koliko možete duboko dišući. Pogled možete usmjeriti i u vrh svog nosa.

KONCENTRACIJA: na balans ili vrh nosa.

DOBROBITI: jača skočne zglobove, mišiće stražnjice, nogu i trupa. Otvara kukove, povećava koncentraciju i osjećaj balansa.

OGRANIČENJA: ozljede koljena ili stopala.


OVDJE pogledajte i video specijal - JOGA ZA POČETNIKE.

Linker
19. travanj 2024 05:51