Kako protiv celulita

"Pikavci" - odnosno akupresurni valjčići - su odlični u borbi protiv celulita. Vježbe možete izvoditi kod kuće te ako je ikako moguće svaki dan - i to barem pola sata.

Pikavci su odlični jer pritišću akupresurne točke i na taj način potiču cirkulaciju koja je važna u borbi protiv celulita.

Vježba za vanjski dio bedara

Sjednite na pod tako da vam je pikavac ispod vanjske strane bedra. Ruke stavite na pod paralelno s ramenima. Savijte stražnju nogu tako da vam služi kao oslonac. Pomičite se po pikavcu naprijed-nazad, pazeći pri tome da vam je cijela težina na nozi ispod koje se nalazi pikavac.

Vježba za stražnjicu

Legnite na pod, pikavac stavite ispod stražnjice, a noge podignite u položaj od 90 stupnjeva. Raširite ruke i njima se koristite da pomičite stražnjicu lijevo-desno tako da svaki put koljenima dodirnete pod. Vježbu morate izvoditi tako da pikavac prođe preko cijele stražnjice.

Vježba za stražnjicu i stražnji dio bedara

Sjednite na pod, a pikavac stavite ispod jedne strane stražnjice. Podignite nogu na kojoj sjedite i istovremeno se povucite naprijed po pikavcu. Ponovite to i s drugom nogom.

Linker
19. travanj 2024 05:54