Robert Pattinson

 FOTOGRAFIJE: ANGELA WEISS AFP
Forma života

Kako je Robert Pattinson ušao u formu za Batmana: Evo koje je vježbe radio, a imamo i recept za njegovu zobenu kašu

Britanski glumac je zaista intenzivno vježbao

U kina je došao novi Batman s Robertom Pattinsonom u glavnoj ulozi. Uloga je ovo za koju su se brojni "Batmani" mjesecima pripremali, pogledajte samo tijelo Christiana Balea ili Bena Afflecka. Nažalost, Pattinson ne koristi društvene mreže pa nismo mogli pratiti njegovo fitness putovanje, ali novinari su otkrili kako je došao do forme za ulogu superheroja.

image
FOTOGRAFIJE: WARNER BROS/PLANET/PROFIMEDI WARNER BROS/PLANET/PROFIMEDI



Vježbanje u jutarnjim satima

Britanski glumac je vježbao u jutarnjim satima prije snimanja.

- Najviše energije sam imao u jutarnjim satima. Odradio bih trening, a nakon toga bih imao 15 minuta prije ulaska u Batman odijelo - rekao je Robert u nedavnom intervjuu za GQ.

Zapravo jutarnji treninzi imaju odlične učinke na nas. Healthline je otkrio studije koje navode da nas jutarnja tjelovježba može učiniti aktivnijima tijekom ostatka dana. Uz to nam pomaže da ne odgađamo spavanje kao što ponekad može učiniti večernje vježbe.


Ustrajnost je ključna

Prije nego što je pandemija zaustavila snimanje Batmana, Robert je ozlijedio ruku što je dodatno usporilo snimanje.

- Slomio sam zapešće na početku snimanja radeći akrobaciju, čak prije covida. No, nastavio sam vježbati, ali sam izgledao kao pingvin - ispričao je.

Naravno da ne trebate vježbati ako ste povrijeđeni, to moramo naglasiti. No, želimo istaknuti Robertovu ustrajnost, čak i u jako nezgodnoj situaciji. Ako i vi želite ući u formu, nemojte se predati i redovito vježbajte.


Balans je važan

Jeste li i vi među onima koji u jednom trenutku vježbaju, zdravo se hrane i dovoljno spavaju, ali ako jedan faktor zakaže, primjerice loše se hranite, prestajete sa svime? Zapravo, i Pattinson je donedavno tako funkcionirao.

- Predugo sam funkcionirao po principu "sve ili ništa". Dok nisam shvatio da trebam temeljitiji pristup fitnessu jer sam često znao ići iz krajnosti u krajnost, barem je tako bilo u prošlosti - istaknuo je.

Kako bi prestao s takvim obrascima ponašanja, glumac je morao promijeniti mentalni stav. I čini nam se da je u tome itekako uspio.




Fokusirao se na vježbe za core

Iako su savjeti o mentalnom stavu, ravnoteži i ustrajnosti važni, na kraju (ili na početku) dana morate vježbati. Britanski glumac je radio vježbe za jezgru (core). Osnovni trening se sastojao od vježbi kao što su:

  • bicikl trbušnjaci - Lezite na leđa, ruke stavite iznad glave, a noge ispružite u ravnini s tijelom. Podižite po jednu nogu tako da je bedro okomito na pod, a list paralelan. Stegnite trbušne mišiće i desnim laktom dotaknite lijevo koljeno. Istovremeno ispružite desnu nogu ispred sebe tako da bude podignuta nekoliko centimetara od poda, zatim zamijenite tako da je lijeva noga ispružena, a desna savinuta i dodirujete ju lijevim laktom. Kao da vozite bicikl.
  • dvostruki trbušnjaci - Lezite na leđa s ispruženim nogama. Ruke stavite iza glave i isprepletite prste. Laktovi su rašireni. Malo savijte koljena i stopala dignite 15-ak centimetara od poda, a glava je u pritom u neutralnom položaju. Dižite trup kralježak po kralježak. Istodobno podižete noge. Kvadricepsi i torzo se trebaju približiti jedno drugome.
  • superman - Lezite na trbuh, ruke su ravne iznad glave, a noge ispružene. Aktivirajte nekoliko skupina mišića tako što ćete istodobno podizati ruke i noge nekoliko centimetara od poda. Zadržite pozu nekoliko sekundi, a potom se vratite u početni položaj

Robert je obično radio tri seta po 25 ponavljanja. Impresionirani smo!


Vrijeme provodite vani

Zbog brojnih restrikcija uzrokovanih pandemijom, glumac je redovito vježbao vani. Trčao je 5-10 kilometara tri do četiri puta tjedno. Osim kardio vježbi, redovito je vježbao na plaži ili boksao. Kad to nije radio, odlazio je u šetnju. Više puta je istaknuo kako voli hodati i da mu je to oblik opuštanja.


Prehrana je važna!

Kako bi ostvario napredak, Robert je shvatio da mora promijeniti i prehranu. Zato je napravio nekoliko promjena. Ograničio je unos alkohola, prerađenog mesa i pržene hrane.

Možda se nakon snimanja njegova prehrana promijenila, ali je naglasio kako je jeo puno zobene kaše s proteinskim prahom od vanilije. Isto tako, jeo je puno konzervirane tune s tabasco umakom. Konzervirana tuna je odličan izvor proteina, može poboljšati funkcioniranje mozga i zdravlje očiju, a ima i manje žive nego druge ribe.

Linker
14. travanj 2024 21:47