Zoë Kravitz

 FOTOGRAFIJE: ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
dosta intenzivno

Kako je postala Catwoman? Zoë Kravitz otkrila neobičan način pripreme za ulogu života

Zoe Kravitz se pripremala za ulogu Catwoman proučavanjem mačaka i lavova, ali i treninzima pet puta tjedno

Izlaskom novog Batmana redatelja Matta Reevesa, dobili smo i novu Catwoman (Žena mačka), a uloga je pripala Zoë Kravitz. Prije nje su je igrali Anne Hathaway, Halle Berry i Michelle Pfeiffer pa nije jednostavno doći nakon takvih glumica, a uz to je potrebna i dobra fizička priprema.

Catwoman nije uloga za koju se glumica može pripremati samo psihički. Američka glumica je toga bila itekako svjesna pa je nekoliko mjeseci prije snimanja filma započela s novim režimom vježbanja.

- Očigledno, želite izgledati dobro u odijelu, ali ja sam željela da izgleda kao da zaista mogu napraviti sve što sam činila na filmu. Zato sam morala biti jaka. Bila sam snažnija nego ikada. To je bio fantastičan osjećaj, vidjela sam za što sam sposobna. Osjećala sam se samopouzdano i da zaista mogu pretući nekoga - rekla je Zoë.

Baš zato, Zoë nije radila samo na formi nego je pokušala doći do fleksibilnost kakvu bi trebala imati Catwoman. No, otkrila je da joj nije bilo jednostavno održati formu tijekom lockdowna.

- Nakon nekoliko tjedana u karanteni sjećam se da sam poslala poruku redatelju Mattu i napisala "Možda ćemo morati odijelo proširiti za nekoliko brojeva kad ovo završi". No, brzo sam se sredila i odlučila vježbati online s trenerom Davidom Higginsom pet puta tjedno - rekla je Kravitz za Vanity Fair.

Glumica je istaknulo kako joj se sviđao takav oblik vježbanja jer je pet dana u tjednu imala strogi režim, a vikendom se mogla opustiti.

- Vikend je mogao biti vikend - navela je Kravitz otkrivši da je bez grižnje savjesti uživala u hrani i vinu.


Proučavala je mačke i lavove

Američka glumica je otkrila da se za ulogu Catwoman pripremala i proučavajući mačke. Dok je radila s koordinatorom kaskadera Robom Alonzom i uvježbavala scene borbe, pronašla je specifičan način kako odraditi Selinine pokrete.

- Gledali smo mačke i lavove kako se bore i razgovarali o tome što je zapravo moguće kada si moje veličine, a Batman je mnogo jači od mene. Koja je moja vještina? Brzina i lukavost. Tako smo osmislili neke zanimljive poteze koji su uključivali različite vrste borilačkih vještina i capoeire i neku vrstu mačjeg, plesnog pokreta - kazala je Kravitz.

Kad je snimanje započela, intenzitet vježbanja se pojačao pa je glumica nekad vježbala i po tri sata nakon snimanja na setu.

Želite vidjeti je li se Kravitz dobro pripremila za ulogu? Pogledajte novog Batmana.

Linker
20. travanj 2024 03:23