TINYBIZZ PHOTOGRAPHY
Fitness & food

Kakarinac nosi tajice!

Ako ste već čitali moje postove, znate da volim priče koje inspiriraju. Upoznala sam vas s Luce i Goranom, mojim super ljudima, a danas upoznajte Martinu Šalov ili Kakarinca. Ona je moja najbolja prijateljica, ona i ja činimo TinyBizz Photography, a ona je i moj partner u treningu.

Naš odnos funkcionira ovako: ja ju tjeram da bude bolja, da bolje fotka, da više i jače trenira. Onda tjeram sebe još malo da mi se Martina ne bi opasno približila (u treningu, u fotkanju je ona moj mentor). Ali, Martina nije uvijek bila ova osoba. Puno se smijala i bila je glasna, uvijek… Međutim ja sam ju upoznala u širokim hlačama, vjerojatno dva broja prevelikim, s cigaretom u ruci. Evo što se promijenilo, Martininim riječima.

Martina

Alarm za paniku upalio se u situaciji u kojoj motam vrećicu duhana dnevno te imam 30 kila više pa mi 20-ak stepenica do stana predstavlja najveću muku. Odjeća koju nosim nekoliko je brojeva veća. Rijetko idem u shopping jer mojih brojeva nema. Ne idem na plažu jer se ne volim i pomisao na mene u kupaćem mi stvara nelagodu, a isprika mi je da na plažu ionako idu samo luzeri.

Jedem non-stop, jedem jer mi je dosadno, a i jer ne idem na plažu s "luzerima".

Da, morala sam promijenit životne navike, da teško je...

Jednom kad se dovedeš u situaciju bezvoljnosti, ne samo zbog izgleda, već i zbog fizičke nemoći te vlastite nesposobnosti, nemaš puno opcija. Pa Šalov, izvoli se dovest u red! Na nagovor frendice počinjem odlazit na Kettlebell treninge. Užasno mi je i plačem na putu do dvorane jer stalno imam upale mišića, grozno mi je teško i ništa ne mogu, no pred vratima se saberem i ulazim s rečenicom: došla je po još.

Napredak je polagan, ali vidljiv kao i srećica zbog promjena koje se događaju.

Negdje usput završim neplanirano u bolnici (ne ne, ne od treninga, već upale zuba ;)) pa se u nedostatku duhana i jakne, a vani su vladali minusi, ne pridružujem pušačima u ritualu ispred bolnice. Izlaskom iz iste odlučujem kako mi duhan više ne treba i kako smo mi odradili naše druženje (najbolja odluka mog života). I kad vam kažu da ćete se prestankom pušenja sigurno udebljat gađajte ga tom kutijom jer vas lažu i ljubomorni su jer se meni ni gram nije zalijepio.

TINYBIZZ PHOTOGRAPHY

Sav onaj napredak koji se počeo događati, kao i zadovoljstvo zbog prestanka s odvratnom navikom tjeraju te na više i na bolje. Jer napokon vadiš stare hlače iz ormara, i prevelike su ti, ooo kako su ti jako prevelike.

I neće ostati na tome.

Daniela

Negdje u tom periodu upoznajem Danielu Mikičić, koja očito zna više od prosječnog čovjeka (pa vidjeli ste ju kako izgleda). I ja si mislim kako meni treba tako izgledat. Puno pričamo o treninzima i o prehrani, ona zna sve ono što meni treba, a ja polako shvaćam logiku svega toga. Promijeniti prehranu i nije teško ako se držite osnova (pisala vam je Daniela o svemu tome). I ne morate, ne smijete gladovat, ja nisam ni sekunde bila gladna. Nikakve dijete, nikakva brza rješenja, nikakva magija.

Za početak izbacivanje kruha, sokova, šećera i alkohola je obavezno. Bijelu paštu zamijenila sam integralnom, tako i rižu. Jedem puno mesa, još više povrća. Pijem samo vodu. Obroke ne preskačem, već ih planiram. Jednom kad uđete u tu rutinu i shvatite koliko se dobro osjećate, stare navike više vam neće padati na pamet. I osigurali ste se za cijeli život.

TINYBIZZ PHOTOGRAPHY

I kad vam kažu da ćete se prestankom pušenja sigurno udebljat gađajte ga tom kutijom jer vas lažu i ljubomorni su jer se meni ni gram nije zalijepio.

Treniram s Danielom i treninzi su nemilosrdni, pa se dogodi da plačem ili povraćam (ne istovremeno). I dalje je teško, i dalje se mučim, i dalje mi se plače od pomisli na sklekove i čučnjeve. Ali nikad niti neće postat lakše, samo ja postajem jača. Naučila me i da ne postoji "ne mogu", nego "ajde" i "idemo". Da je velika većina svih "ne mogu" samo u mojoj glavi.

Da, morala sam promijenit životne navike, da teško je, ali prijeći velike udaljenosti pješke, savladat uzbrdice koje si prije izbjegavao (a živiš u Rijeci!!) pa čak i tih 20 stepenica do stana s lakoćom je poprilično veliko zadovoljstvo.

Danas trčim, šprintam, planinarim, savladavam težine na koje bih se nekad nasmijala, vejkam, plivam, vozim rošule, nosim tajice, strani rockabilly brendovi mene biraju za modela i idem s luzerima na plažu, a što je najvažnije osjećam se poprilično dobro.

TINYBIZZ PHOTOGRAPHY


Martina nikada ne preskače treninge, ne žali se na teške vježbe (više), puno rjeđe od mene ima potrebu prejesti se sladoleda, a Zoe tajice joj odlično stoje. To više primjećujemo mi ostali nego ona. Mislim da su Minimal dark njen omiljen model, najčešće ju vidim upravo u njima. Tih trideset kila je skinula, a sada želi trbušne mišiće. Nije lako, ali ja obećajem da će i to doći i to vrlo brzo!!!

Nadam se da uživate u ljetu! Veliki pozdrav od Daniele!


A našu Danielu, osim na našem portalu, možete pratiti i na blogu brenda Zoe leggings te na njezinom Instagram profilu.

Linker
15. travanj 2024 12:05