Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 Snimila: Neja Markičević/Hanza Media
VIDEO SPECIJAL JOGA ZA POČETNIKE

Jutarnja joga: idealna za razgibavanje, buđenje tijela, uma i duha

Pridružite nam se i jogom ispunite duh i tijelo pozitivnom energijom! Sve što vam treba za uspješno vježbanje je joga prostirka, jastuk, (po potrebi-joga blok), malo prostora toliko da možete raširiti ruke i dobra volja!

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović učiteljica joge

Jutarnja joga je idealna za buđenje tijela, uma i duha nakon ustajanja. Razbudit ćete svoje tijelo i pripremiti za dan koji je pred vama. Ove jednostavne vježbe razgibavaju vrat, gornji dio leđa i trup. Potaknut će cirkulaciju, ukloniti ukočenost od spavanja te razbistriti um.

1) Kruženje glavom

Spustite bradu na prsa i krenite s glavom u krug u desnu stranu. Kada vam je glava gore napravite udahnite, a kada ide prema dolje izdahnite. Napraviti 10 puta u desnu stranu, zatim 10 puta u lijevu.

2) Kruženje ramenima

Stavite prste na ramena, kružite ramenima prema unutra 10 puta, zatim kružite prema van 10 puta. Udah je kada su vam ruke gore, a izdah kada su vam sure dolje. Trudite se da kroz sredinu spajate laktove, a kada dižete ruke prema gore da vam bicepsi budu u ravnini ušiju.

Dobrobiti: Ova vježba jača ramena, ruke, popravlja držanje, uklanja masne naslage s ruku te lijepo oblikuje ruke.

3) Harmonika

Sjednite se uspravno udahnite i izdahom savijte trup u struku tako da lagano pogrbite gornji dio leđa. Ponovite 10 puta.

Dobrobiti: razgibava i povećava fleksibilnost leđa

4) Istezanje struka

Udahom podignite obje ruke iznad glave. Izdahom spustite desnu ruku na pod u stranu u ravnini kuka i savijte trup u desno, lijeva ruka je uz glavu. Trudite se otvoriti prsnu kost prema gore. Napraviti 3 udaha i izdaha u položaju te se izdahom vratite u početni položaj i ponovite sve na drugu stranu.

Dobrobiti: jača i isteže mišiće trupa, pogotovo postranične mišiće, jača vrat i kralježnicu

Linker
11. travanj 2024 21:39