Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 IVANA NOBILO/HANZA MEDIA
Jogom do bikini tijela

Joga za snagu uza zid: jača mišiće nogu te povećava izdržljivost i snagu

Za učiteljicu joge, Hanu Dervović nema stajanja ni preko ljeto. Nakon joge za početnike, za vas je pripremila i niz učinkovitih vježbi koje tope masne naslage, jačaju guzu, poboljšavaju cirkulaciju, držanje, izdržljivost, snagu i još mnogo toga. Pridružite nam se i otkrijte sve čari joge.

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović, učiteljica joge.


Rekvizit koji svi imamo i možemo ga iskoristiti za jačanje tijela.


1. Guranje zida

Stanite se uza zid. Postavite dlanove na zid u širini i visini ramena. Napravite udah i izdahom približite trup i nos zidu što je više moguće. Leđa vam trebaju ostati ravno cijelo vrijeme. Ponovite 10 puta.

Dobrobiti: jača ruke, trup i noge.


2. Laktovi na zid

Iz istog položaja napravite udah, a izdahom spustite laktove i podlaktice na zid. Laktovi ne smiju ići prema van i leđa održavajte uspravno. Ponovite 10 puta.


3. Otvaranje ramena

Iz prethodnog početnog položaja odmaknite stopala od zida toliko da možete spustiti trup prema naprijed u paralelu s podom. Dlanovi su na zidu i ruke ostaju u istom položaju, ne pomičite ih. Zadržite položaj 30 sekundi do 1 minutu.

Dobrobiti: otvara ramena, isteže ruke.


4. Stolac

Naslonite se leđima uza zid napravite raskoračni stav u širini kukova te se lagano spustite u čučanj i odmaknite stopala od zida prema naprijed. Ruke ispružite ispred tijela s dlanovima okrenutima prema gore, zatim podignite ruke gore iznad glave. Duboko dišite. Zadržite položaj do 2 minute.

Dobrobiti: jača mišiće nogu, povećava izdržljivost i snagu.



OVDJE pogledajte i video specijal - JOGA ZA POČETNIKE.

Linker
16. travanj 2024 00:09