Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 IVANA NOBILO/HANZA MEDIA
Jogom do bikini tijela

Joga za fleksibilnost ramena: popravlja držanje, jača mišiće ruku i gornjeg dijela leđa

Za učiteljicu joge, Hanu Dervović nema stajanja ni preko ljeto. Nakon joge za početnike, za vas je pripremila i niz učinkovitih vježbi koje tope masne naslage, jačaju guzu, poboljšavaju cirkulaciju, držanje, izdržljivost, snagu i još mnogo toga. Pridružite nam se i otkrijte sve čari joge.

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović, učiteljica joge.


Popravi držanje i otpusti napetost

Ova sekvenca otvara ramena, popravlja držanje i vraća torakalnu kralježnicu u prirodan položaj. Jača mišiće ruku, ramena, prsnog koša i gornjeg dijela leđa. Odlična je za sve koji puno vremena provode za kompjuterom i/ili mobitelom.

Svaki položaj zadržati 20 sekundi


1. Prekriženo istezanje

Sjednite se na pod u turski sjed. Prekrižite ruke ispred sebe i stavite prste ruku na pod. Dozvolite leđima da se zaoble i nježno spustite trup prema podu. Zamijenite ruke i ponovite položaj. U završnom položaju duboko dišite.


2. Istezanje u stranu s remenom

Sjednite se na pod u turski sjed. Uzmite yoga remen ili šal i uhvatite ga nešto šire od širine ramena. Podignite ruke s remenom iznad glave, napravite udah i izdahom se izvijte u lijevu stranu. Pazite da ne naginjete tijelo prema naprijed. S lijevom rukom možete malo povlačiti remen prema dolje kako bi dublje ušli u položaj. Stražnjica vam treba ostati na podu cijelo vrijeme. Ponovite u desnu stranu.


3. Otvaranje ramena unazad s remenom

Sjednite se na pod u turski sjed. Uzmite yoga remen ili šal i uhvatite ga nešto šire od širine ramena. Podignite ruke s remenom iznad glave. Napravite udah i izdahom pomičite ruke unazad od tijela što više možete. Laktovi trebaju biti ravno. Nemojte se naprezati idite do granice gdje vam je ugodno. Također pripazite da ne izvijate leđa, leđa trebaju biti uspravna.


4. Položaj psića

Iz položaja mačke, spustite prsa i bradu na pod i ispružite ruke ispred sebe. U završnom položaju duboko dišite.


5. Istezanje ramena s twistom na podu

Legnite se na trbuh, ispružite noge, a ruke ispružite u stranu i u visini ramena. Stavite desni dlan ispod desnog ramena i odgurnite se na lijevi bok. Podignite desno koljeno i desno stopalo stavite s vanjske strane lijeve noge. Osjetit ćete lagano zatezanje u lijevom ramenu. Ne forsirajte tijelo, ako osjetite preveliku napetost, malo vratite trup prema podu. Ponovite sve na drugu stranu.

Dobrobiti cijele sekvence: otvara ramena, popravlja posturu, vraća torakalnu kralježnicu u ispravan položaj, jača mišiće ruku, gornjeg dijela leđa te mišiće grudnog koša.



OVDJE pogledajte i video specijal - JOGA ZA POČETNIKE.

Linker
25. travanj 2024 18:37