Uključite se i vi u Tjedan sporta koji počinje 10. rujna u Zagrebu, a završava 17. rujna u Dubrovniku!
Kad voli, voli do kraja...

Ivica Kostelić: 'Još uvijek volim svoju prvu ljubav...'

20. srpanj 2016.
Iako sa suprugom Elin očekuje i drugo dijete, naš proslavljeni skijaš otkrio je kako je još uvijek vjeran svojoj dječačkoj ljubavi...

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena - Ivica Kostelić u vrućim ljetnim danima vrijeme najradije provodi trenirajući na, kako često naglašava, najljepšem mjestu na svijetu - Sljemenu. Mjesto gdje je napravio svoje prve skijaške korake, nakon niza putovanja i skijaških natjecanja u cijelom svijetu, i dalje je broj jedan u srcu hrvatskog sportskog junaka koji se bez obzira na brojne dugogodišnje ozljede, upravo na Sljemenu neumorno priprema za novu skijašku sezonu. Ususret njoj pridružio se Europskom tjednu sport te postao njegov ambasador.

Uz skijanje obožavam trčanje i hodanje

"Sport obogaćuje život. Pomicanje svojih vlastitih granica pruža vam zadovoljstvo. Sportom se bavim jer to volim, a prestanak moje sportske karijere nikako neće značiti prestanak bavljenja sportom. Sljeme je idealno za svaki oblik rekreacije. Obožavam trčanje i hodanje što bih preporučio svima. Besplatno je, a osim u sportu, uživat ćete i u boravku u prirodi. Preporučam svima da odaberu njima najzanimljiviju vrstu treninga, nešto što ih neće dodatno umarati i u čemu će uživati. Ja se nakon treninga osjećam zadovoljnije i ispunjenije, a isto predlažem i svim građanima Hrvatske." otkrio je Ivica Kostelić.

Za ovih vrućih ljetnih dana Ivicu možete pronaći tamo gdje je sve počelo - na Sljemenu.

Uskoro stiže i drugo dijete

Sa suprugom Elin, također skijašicom, Ivica Kostelić očekuje svoje drugo dijete koje će kao i sina Ivana odgajati u sportskom duhu koji je kako smatra jedan od najvažnijih čimbenika za dug, zdrav i sretan život.

"Djecu ću od malih nogu usmjeravati prema sportovima koji ih budu zanimali. Nije uzaludna ona izreka: 'U zdravu tijelu, zdrav duh'. Sport je najbolji način da tijelo koje nam je dano pravilno održavamo kako bi što dulje funkcioniralo na najbolji mogući način. Vrlo je bitno da smo što aktivniji te je to jedna od zadaća ovog projekta koji podržavam i veselim se njegovom nastavku ove godine!“ dodao je naš proslavljeni sportaš.

Najbolji primjer

Ivica koji je svojim primjerom pokazao kako upornošću i požrtvovnim radom možemo pomaknuti vlastite granice, naglašava kako u budućnosti prestanak sportske karijere za njega neće značiti prestanak bavljenja sportom. Svoju ljubav prema sportu pokazao je i uključivanjem kao ambasador u jedan od najvažnijih sportskih projekata Hrvatske, Europski tjedan sporta. Tjedan počinje u Zagrebu u subotu 10. rujna kada ćemo vježbati uz projekt Aktivna Hrvatska, nastavlja se u Karlovcu, tvornici te školskim dvoranama, a završava prezentacijom vodenih sportova 17. rujna u Dubrovniku.

Naš vrhunski skijaš nikada nije krio koliko mu zadovoljstvo pričinja sport. Bilo da trči, hoda ili skija, Ivica uvijek uživa, a tome će učiti i svoju djecu.

Ove godine u projekt Europski tjedan sporta uključili su se i brojni fitness centri diljem Hrvatske koji će građanima otvoriti svoja vrata i ponuditi besplatno vježbanje. Popis fitness centara koji će podržati ovu inicijativu možete pronaći na službenoj internetskoj stranici Europskog tjedna sporta www.europski-tjedan-sporta.hr.

Poseban naglasak na djeci i mladima

Europski tjedan sporta pokrenut je 2015. na inicijativu Europske komisije kao odgovor na sve alarmantnije statistike o neaktivnosti Europljana. Ove godine održava se od 10. do 17. rujna pod geslom #BeActive, a bogati program edukacija i poticanja na aktivnost okupit će pojedince, tijela sportske organizacije, organizacije civilnog društva i privatni sektor te proći kroz hrvatske gradove. Ove godine poseban naglasak ovog hvalevrijednog projekta je na mladima, djeci i radnicima, a konačan cilj je zdravija i sretnija Hrvatska.

Atmosferu druženja s Ivicom Kostelićem na Sljemenu možete pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=V8Pyw_tTF0Q

www.europski-tjedan-sporta.hr

Teme
Linker
10. svibanj 2022 00:32