FOTOGRAFIJE: VIOLETASTOIMENOVA GETTY IMAGES
Živim.hr
Živim.hr
nije nemoguće

Doznali smo magičnu brojku! Evo koliko trbušnjaka i čučnjeva trebamo napraviti da se razlika konačno vidi

17. rujan 2021.
Kada govorimo o trbušnjacima, postavlja se pitanje koliko je zapravo trbušnjaka dnevno potrebno napraviti da bi se vidjeli rezultati


Čak i ako ne težite pločicama na trbuhu, svatko od vas je sigurno radio svakakve vježbe za trbuh. Jedna od najpopularnijih su zasigurno trbušnjaci.

Za lijep i ravan trbuh treba se itekako pomučiti i sami trbušnjaci neće biti dovoljni. Uz kardio, trening snage i prehranu bogatu proteinima i povrćem, rezultati zasigurno neće izostati. Ugljikohidrate smjestite u obroke oko treninga, tada su vam najpotrebniji.


To je ta brojka

Kada govorimo o trbušnjacima, postavlja se pitanje koliko je zapravo trbušnjaka dnevno potrebno napraviti da bi se vidjeli rezultati.

Mnogi stručnjaci kažu da je magična brojka 30 do 50 trbušnjaka dnevno. Ako vam je to previše možete ih raditi tri put tjedno i to 3 serije po 25 do 50 trbušnjaka (ovisno u kakvoj ste formi). Uz trbušnjaka se preporučuje plank od 30 sekundi, kao i plank sa strane.

Ako se budete pridržavali vježbanja i pravilne prehrane, rezultati će se doći već nakon tri do četiri tjedna.

image
FOTOGRAFIJE: VIOLETASTOIMENOVA GETTY IMAGESNe zaboravite na čučnjeve

Vježba koja odlično oblikuje noge i guzu te aktivira puno veći broj mišićnih skupina su zasigurno čučnjevi. Poprilično su jednostavni za izvođenje i donose odlične rezultate.

Stanite uspravno u raskoračni stav u širini bokova, stopala trebaju biti ravna, blago raširena prema van, a ruke ispružene, paralelno s tlom. Polako se spuštajte prema dolje u sjedeću poziciju pritom vodeći računa da koljena ostaju u istom položaju, odnosno da ne idu naprijed već da se samo lagano savijaju. Stopala cijelo vrijeme trebaju biti na tlu i ne smijete se podizati na prste već trebate imati osjećaj da je opterećenje na petama. Spuštajte se prema dolje u gotovo sjedeću poziciju, malo zadržite u tom položaju i polako vratite prema gore i napnite guzu.

Za početnike je najbolje da rade 3 serije po 8 čučnjeva tri put tjedno. Kada vidite da vam postaje lagano pojačate brojku na 10 čučnjeva. Nakon dva tjedna probajte najmanje tri put tjedno napraviti 5 serija po 10 trbušnjaka, odnosno 150 čučnjeva tjedno.

Ne čini se toliko puno, zar ne? Rezultati bi se trebali vidjeti za četiri do šest tjedana.

Teme
Linker
01. kolovoz 2022 09:59