Ellina mama mogla bi biti dobar motivator svima koji se bore s unutarnjim demonima
 Snimio: Tomislav Kristo/EPH
Nije uvijek lako

Danijela Dvornik ne odustaje, a vi?

Već duže vrijeme udovica našeg kralja funka, Dine Dvornika, živi nekim drugim životom... Taj uključuje zdravu prehranu i trening, a čak i onda kada joj nije lako, ne pomišlja odustati!

Prošlog ljeta Danijela Dvornik mnoge je iznenadila svojim novim, vitkijim izgledom. Naime, udovica hrvatskog kralja funka Dine Dvornika i mama kolumnistice Jutarnjeg lista Elle Dvornik, odlučila je promijeniti svoje životne navike. Pa se tako posvetila svome tijelu, vježbanju i zdravijem načinu prehrane. Rezultat, sigurni smo da ćete se složiti, sve je iznenadio.

Ništa nije slučajno

No, tek onda su nastupile muke. Naime, svi oni koji se godinama rekreativno bave nekim oblikom tjelovježbe, znaju koliko je motivacije i truda potrebno da ne upadnete u zamku vježbanja - monotonija i izostanak vidljivih rezultata. Iskusila je to i Danijela već nakon nepunih godinu dana treninga. No, ona je odlučila ne posustati već se "ulovila u koštac" s problemom, a kako, podijelila je u statusu na svom Facebook i Instagram profilu.

Svi prođu tu fazu

"Dugo vremena, sama sam trenirala i u zadnje vrijeme osjetila sam laganu stagnaciju po pitanju svega - težine, mišića i jakosti treninga. To me malo počelo nervirati, a nikako se nisam mogla natjerati da probijem "limit". Znate ono kada trebate povećavati opterećenja i vrijeme izvedbe, pa kad se umorite, umjesto da jače stisnete i pomaknete granicu, vi umjesto toga stanete? To mi se u zadnje vrijeme stalno događalo, i baš sam nekako bila nezadovoljna iako sam se trudila da nađem motivaciju. Kažu da je to normalno. Svatko dođe u takvu fazu." napisala je Danijela.

Tajna je u osobnom treneru

Ipak, iako bi neki možda očekivali kako će odustati, to joj, kaže nikada nije palo na pamet.

"Dobra stvar u svemu je što nisam nikada promislila odustati i, ako se ponekad dogodi da ne odem na trening, uvijek to nadoknadim. Ipak, koliko god se ja trudila odraditi trening, uvijek bi me prožimalo nezadovoljstvo zbog nevidljivih promjena. U ovoj fazi sam shvatila da trebam imati osobnog trenera, nekoga tko će me usmjeriti ka mom cilju, tko će me tjerati i onda kad imam molečljivi pogled "ne mogu više". Važno je i da svaki trening bude drugačiji kako ne bi bilo dosadno. U ovih tjedan dana koliko treniram s trenericom, svoju prehranu sam još postrožila, svaki trening odradim sa svim mogućim atomima snage koje imam i svaki put sam mokra od znoja (to mi je daleko najdraži osjećaj). Nemam upale mišića, ali zato osjećam umor koji nisam dugo osjetila. Vjerovali ili ne, volim taj osjećaj, jer znam da radim i dajem sve od sebe. Zato, ako krećete u nekakvo vježbanje i želite imati prave rezultate, bez osobnog trenera neće ići. Ako imate mogućnosti, investirajte u osobnog trenera jer to vam je najbolja investicija. Naučiti ćete pravilno raditi vježbe i bit ćete dodatno motivirani i brže ćete vidjeti rezultate." napisala je na svom Facebook profilu.

Linker
26. travanj 2024 21:46