FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
sigurno i jeftino

Čeznete za broj većim grudima bez ikakvog kirurškog zahvata? Radite ove tri vježbe

Redovnim treningom prsni mišići mogu postati snažniji te učiniti grudi vizualno većim i čvršćim

Mislite da je nemoguće povećati grudi vježbanjem? U krivu ste. Grudi se sastoje od masnog i žljezdanog tkiva i moguće ih je učiniti znatno većim bez ikakvog kirurškog zahvata, tvrdi osobna trenerica Ivone Ekman, poznatija kao Angoswede na Instagramu. Grudi su smještene direktno iznad prsnih mišića i upravo na te mišiće djeluju one najučinkovitije vježbe za povećanje grudi.

- Redovnim treningom prsni mišići mogu postati snažniji te učiniti grudi vizualno većim i čvršćim – kaže Ivone dodajući da se grudi mogu povećati za jedan broj te uz to izgledati punije, napetije i čvršće. Do tog se rezultata možda dolazi sporije nego kirurškom metodom, ali je ovaj način sigurniji i jeftiniji.


Tri ključne vježbe

Vježbe za povećanje grudi su, naravno, usredotočene prvenstveno na prsa i mišiće te zone. Cilj je stvoriti čvrstu bazu koja će podupirati grudi i postići da one izgledaju veće, podignute i napete. Za postizanje tog cilja najbolje vježbe su one s utezima koje u kućnim uvjetima možete zamijeniti bocama s vodom. S takvim vježbama snage možete izmjenjivati vježbe elastičnosti i vježbe za cijelo tijelo.


1. vježba: dizanje utega u ležećem položaju

Na pod stavite prostirku za vježbanje, lezite na leđa ispruženih nogu, primite u ruke utege i namjestite ruke tako da su vam laktovi u ravnini s ramenima. Iz tog položaja istodobno podižite obje ruke zadržavajući utege u položaju paralelnom s prsima. Kako biste vježbu učinili zahtjevnijom, dovoljno je da povećate težinu utega i broj ponavljanja.


2. vježba: sklekovi

Sklekovi su jedna od najboljih vježbi za povećanje grudi. To je jednostavna, iako naporna, vježba za jačanje mišića prsa i ruku. Oslonite dlanove i nožne prste na pod, savinite ruke u laktovima i približite prsa podu. Čini vam se prenaporno? Oslonite na pod i koljena kako biste rasporedili težinu tijela.


3. vježba: dlanom o dlan

Kad priljubite dlanove jedan o drugog i vršite pritisak možete aktivirati prsne mišiće a da pritom ne morate čak niti ustati od ranog stola. Sjednite ravnih leđa, s laktovima svinutim pod kutom od 90 stupnjeva i gurajte jedan dlan prema drugom i obratno. Za početak je dovoljno da to činite 15 sekundi, a s vremenom trajanje pritiska možete povećati.

Linker
16. travanj 2024 21:46