Utrka

Bliži se ovogodišnji Žumberak trail

19. kolovoz 2020.
Osmišljena je i zaštitna maskica s logotipom manifestacije kao i samog koncepta manifestacije koja je na otvorenom prostoru

Žumberak trail međunarodna je trail utrka koja ima tradiciju održavanja devet godina. Od 2018. godine, promjenom imena iz Jaskanski Vinski treking u Žumberak trail mijenja se i sam koncept utrke te tako utrka postaje čisti trail koji broji četiri dužina staza: rekreativna - 8 km, kratka - 15 km, duga - 38 km i ultra 50 milja (82 km).

Dva dana

Manifestacija traje dva dana, a počinje u petak 21. kolovoza od 19 sati podjelom startnih paketa u Perivoju dvorca Erdody, a koje je i centralno mjesto događanja.  
Start utrka je iz različitih mjesta, a cilj svih je u Perivoju dvorca Erdody. 

Start najduže i najzahtjevnije utrke, ultre od 82 km je u subotu 22. kolovoza iz naselja Sošice u 00:00 sati. Duga staza od 38 km starta iz naselja Kalje ujutro u 10:00 sati, kratka staza od 15 km kreće s Plešivačkih Poljanica u 11:00 sati, a zadnja, ali ne manje posebna, rekreativna staza od 8 km kreće iz Perivoja u 11:30 sati.

 

Organizatorima se trećom godinom za redom pružila mogućnost organizirati utrku kao kvalifikacijsku utrku za Ultra Trail du Mont Blanc u kojoj trkači mogu osvojiti svjetske bodove u trail trčanju, a također će ova manifestacija biti i jedna od utrka Hrvatskog trail i planinskog kupa. A čime ova utrka postaje jedna od najprestižnijih utrka u ovom dijelu Europe.

Epidemiološke mjere

S obzirom na situaciju izazvanu korona virusom, organizatori su maksimalno brinuli o sigurnosti natjecatelja i posjetitelja, povodom toga osmišljena je zaštitna maskica s logotipom manifestacije kao i samog koncepta manifestacije koja je na otvorenom prostoru.

Više o manifestaciji možete saznati ovdje: https://zumberaktrail.com/

 

 

Teme
Linker
22. siječanj 2021 11:13