Bicikli za rekreaciju i mršavljenje

Vožnja sobnog bicikla ne zahtjeva puno pripreme. Ako izuzmemo čišćenje stambenog prostora kao efikasnog načina izbacivanja negativnih emocija, ovo je jedina prikladna aerobna aktivnost koju možete prakticirati unutar svoja "četiri zida".

Vožnja sobnog bicikla ne zahtjeva puno pripreme. Ako izuzmemo čišćenje stambenog prostora kao efikasnog načina izbacivanja negativnih emocija, ovo je jedina prikladna aerobna aktivnost koju možete prakticirati unutar svoja "četiri zida". A o učinku na vaše samopouzdanje ne treba ni govoriti! Odjeća neka bude po vašem izboru, važno da je lagana zbog znojenja. Korištenje sobnog bicikla sigurno je i za starije osobe. Ovaj tip aktivnosti pogoduje i osobama koje pate od bolesti sustava za kretanje, ali i bolesti srca i krvnih žila. Preporučamo vam da se prije vježbanja ipak posavjetujte sa svojim liječnikom.

Jedini nedostatak pedaliranja na sobnom biciklu je iznos novca koji je potreban za njegovu kupnju. No, ponuda je široka i već za nekoliko stotina kuna moguće je pronaći prikladnu spravu koja odgovara vašim potrebama. Nakon završetka treninga potrebno je nadoknaditi tekućinu. Stoga tijekom vožnje ili nakon nje valja popiti minimalno pola litre vode. Naravno, kada god imate priliku sjednite na "pravi" bicikl i odvezite se u prirodu, budući da je vožnja na svježem zraku ipak najzdravija.

Prosječna potrošnja kalorija po jednom satu (60 min) za osobe teške oko 60 kg

  • Bicikliranje 20-25 km/h: 480 kcal
  • Bicikliranje 25-30 km/h: 600 kcal
  • Bicikliranje 30-35 km/h: 720 kcal
  • Bicikliranje 35 km/h: 960 kcal

Linker
26. travanj 2024 12:27