Na platou plaže poznatog splitskog hotela sve je prštalo od pozitive! Dio toga možeš biti i ti već u Dubrovniku!
 Foto: Aktivna Hrvatska
Aktivna Hrvatska

Anamarija Asanović priključila se Splićanima u Fokus Point treningu

Uz zgodnu dizajnericu koja je nedavno postala mama, u Splitu su vježbale i druge poznate osobe.

Vježbanje uz more jedan je od najboljih izbora tjelesne aktivnosti. Stoga su brojni Splićani ispunili plažu hotela Radisson Blu kako bi vježbali uz NATO trenericu Asju Petersen.

Pokroviteljstvo predsjednice

Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a njezin je izaslanik u Splitu, bivši košarkaš, danas trener Josip Vranković poručio:

"Pozdravljam aktivaciju Hrvatske u ime Predsjednice Republike. Pozivam sve da odmah krenu sa svakodnevnim vježbanjem jer ćemo na taj način poboljšati zdravstveni i tjelesni status, a što će nam život u konačnici učiniti kvalitetnijim!"

Josip Vranković


Splićani su s velikim žarom odradili Fokus Point trening koji posebnu pažnju stavlja na kralježnicu.

Ugodno iznenađenje

"Splićani su iznenadili svojom kondicijom i snagom te željom za vježbanjem. Dodatno nas je motivirala blizina mora i ovaj predivan ambijent. Nadam se da će ovo biti dobar početak za kontinuirano svakodnevno vježbanje. Bilo je raznih generacija i lijepo je vidjeti da su ljudi prepoznali aktivnost kao jednu od životnih potreba da bi ostali zdravi, u formi te unaprijedili kvalitetu života!" rekla je nakon treninga Asja Petersen.

Asja Peterson


Sve o zdravoj prehrani

Na platou bara Mistral hotela Radisson Blu zanimljivo predavanje održala je i nutricionistica Karmen Matković Melki iz Definicije Hrane.

Karmen Matković Melki, Lana Pavić, Gianna Apostolski i Anamarija Asanović


Trening su odradili i modna dizajnerica Anamarija Asanović, voditeljica Lana Pavić, glazbenica Gianna Apostolski te brojni drugi.


Vidimo se u Dubrovniku!

Projekt Aktivna Hrvatska nastavlja se 27. lipnja u 19 sati na tvrđavi Svetog Ivana u Dubrovniku u kojem se održava u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika. Trening će se održati i 23. srpnja u Falkenstiner hotelu&spa Iadera u Petrčanima, te 10. rujna u Zagrebu u sklopu Europskog tjedna sporta.

Dijelić atmosfere iz Splita možete pogledati u nastavku...

Prijavi se i ti!

Za vježbanje se možete prijaviti putem službene web stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr, a na kojoj možete zatražiti i besplatne savjete stručnjaka uključenih u projekt.

1 šalica skuhane integralne riže
1,5 šalica bademovog ili lješnjakovog mlijeka
½ šalice prženih i oguljenih lješnjaka
3 žlice kakaa
prstohvat soli
5 datulja
1 žlica kokosova šećera ili nekog drugog prirodnog sladila po potrebi
prstohvat vanilije
1 žličica soka od limuna

Priprema:

  1. Ubacite sve sastojke u blender i blendajte dok kremica ne postane potpuno glatka.
  2. Ako treba dodajte još malo mlijeka.
  3. Ja sam je servirala sa trešnjama, a bilo bi super i sa borovnicama ili jagodama.

Naravno, ako vam se ne sviđa kombinacija čokolade i voća, možete probati i konzervativniju varijantu, recimo sa nasjeckanim lješnjacima ili bademima i komadićima čokolade.

Linker
19. travanj 2024 15:20