Danijela Martinović, Tomislav Madžar, Renata Sopek i Asja Peterson te Marijo Možnik samo su neki od poznatih koji su došli podržati ovaj projekt.
BRAVO ZA SVE!

Aktivna Hrvatska doista je pokrenula mase!

11. rujan 2016.
Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska na finalnom treningu u Zagrebu okupio je više od 500 vježbača i time postao jedno od najmasovnijih vježbanja na otvorenom ikad održanom u Hrvatskoj.

Prekrasna slika prepunog Trga dr. Franje Tuđmana ispunjenog vježbačima najbolja je poruka cijeloj Hrvatskoj da se pokrene i više brine o vlastitom zdravlju.

Ususret finalnom treningu, koji se održao prvog dana Europskog tjedna sporta, pokroviteljica projekta Kolinda Grabar-Kitarović na prijemu tima poručila je:

"Kao pokroviteljica projekta Aktivna Hrvatska pozivam vas da se svi aktivno bavite vježbanjem i sportom, da brinete o svom zdravlju i životu. Vjerujte, bit ćete sretniji, zdraviji i u punoj boljoj formi!"

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ujedno je i pokroviteljica projekta, a na finalnom događanju društvo joj je pravio dekan Kineziološkog fakulteta, prof.dr.sc. Damir Knjaz čiji je tim odradio ovaj veličanstveni trening. [Foto: Aktivna Hrvatska]


Promijenimo ružne statistike

Trening vlastitom snagom kojeg je vodio tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba vježbači će moći prakticirati svakodnevno i sami. Edukativna predavanja održali su stručnjaci iz Biotreninga i Definicije Hrane. Važnost ovog projekta koji je posljednjih mjeseci educirao ljude širom Hrvatske, je promjena vrlo loših statistika koje govore kako je velika većina nas u Hrvatskoj neaktivna.

Povećava se broj vježbača

"Aktivna Hrvatska postigla je do sada svoj najveći uspjeh. Činjenica da se i zahvaljujući aktivnoj Hrvatskoj, broj vježbača u Hrvatskoj povećava, na taj način i misija ovog projekta postiže svoj cilj. Očekujemo i sljedeće godine porast broja vježbača koji će na taj način i aktivno utjecati na svoje zdravlje. Terensko istraživanje koje će uskoro provesti Kineziološki fakultet u Zagrebu, nadamo se da će pokazati značajni porast tjelesne aktivnosti u Hrvatskoj, jer dosadašnje brojke tome nisu išle u prilog. Imati zdravu Hrvatsku mora biti jedan od glavnih ciljeva društva!" rekao je dekan KIF-a prof.dr.sc. Damir Knjaz.

Tim za deset

Zagrebački trening i veliko slavlje zdravog života nisu propustili ni aktivni vježbači Danijela Martinović, posebni savjetnik Predsjednice za zdravstvo i sport dr. sc. Tomislav Madžar, gimnastičar Marijo Možnik te brojni drugi. Finalni trening vodio je tim Ivana Antunovića u kojem su Anja Bijelić, Lukrecija Dragić i Marin Ivančić, dok je Renata Sopek uz vođenje programa i vješto savjetovala vježbače. Vježbače je dodatno zagrijala i Asja Peterson, pilates instruktorica.

Partneri i pokrovitelji projekta trud vježbača kroz cijelu su sezonu nagrađivali poklonima koji pomažu u vježbanju i higijeni.

Četvrta sezona nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska održala se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a uz generalno sponzorstvo HEP-a te medijsko pokroviteljstvo Hanza medije. Projekt Aktivna Hrvatska brojnim aktivnostima kreće u jubilarnu petu sezonu.

A kako je bilo doći i vježbati na otvorenom, pogledajte u nastavu!

Teme
Linker
04. listopad 2022 01:29