Prehrana bogata voćem i povrćem važan je čimbenik u održavanju normalne funkcije imuniteta
 GETTY IMAGES
Sponzorirani sadržaj
Sponzorirani sadržaj
Ključni nutrijenti

Znate li zašto je baš ova vrsta prehrane važna za imunitet i kako je možemo uklopiti u svoj životni stil

10. veljača 2021.
Donosimo savjete koji vam mogu pomoći u održavanju normalne funkcije imuniteta

Znate li da je naše tijelo prava biološka 'utvrda' koja nam pruža zaštitu od 'uljeza' izvana? Svakog se dana susrećemo s ogromnim brojem virusa i mikroba poput bakterija, gljivica i parazita (koji su svi zajedno poznati kao patogeni). Međutim, upravo zahvaljujući svojem imunološkom sustavu ne obolijevamo svaki drugi dan. Imunološki sustav odnosi se na cijelu vojsku stanica, kemikalija i procesa koji neumorno rade kako bi zaštitili naše tijelo od stranih napadača. On ima dvije osnovne ‘linije obrane’– urođeni i stečeni imunitet.

Važno je reći da razni čimbenici mogu učiniti naš imunitet učinkovitijim, a to možemo i sami podržati odabirom zdravog, uravnoteženog načina života koji uključuje redovitu tjelesnu aktivnost u kombinaciji s dovoljno dugim periodima odmora i spavanja. Ključni čimbenik je također i uravnotežena prehrana koja osigurava sve esencijalne makronutrijente te vitamine i minerale u svim obrocima.

image
Herbalife Immune Booster

Zašto je uravnotežena prehrana važna za imunitet?

Prehrana bogata voćem i povrćem važan je čimbenik u održavanju normalne funkcije imuniteta. Te namirnice nisu samo bogat izvor antioksidansa1, već mnogi od tih esencijalnih nutrijenata neposredno djeluju i na naš imunološki sustav2.

Nažalost, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) čak 75% svjetskog stanovništva ne konzumira dovoljno voća i povrća3. Iako je uravnotežena prehrana nezamjenjiva za dobrobit organizma, uzimanje dodataka prehrani s ključnim vitaminima i mineralima koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava, poput vitamina A, C, D i B12 te željeza, cinka, selena i bakra, može pomoći u održavanju dobre funkcije imuniteta.

image
Herbalife Immune Booster

NOVO

Immune Booster

Pametna prehrana za vaše tijelo

Novi Herbalife Nutrition Immune Booster dodatak prehrani u prahu savršeno je rješenje za dodatnu dnevnu dozu ključnih vitamina i minerala koji podržavaju naš imunološki sustav.

Immune Booster sadrži znanstveno dokazani sastojak na bazi sušenog kvasca EpiCor®, koji je vodeći cjeloviti fermentat u svijetu, te pažljivo formuliranu mješavinu vitamina C, vitamina D, selena i cinka koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Vitamin C, cink i selen također doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Osvježavajućeg okusa bobičastog voća, Immune Booster dolazi u pakiranju od 10 praktičnih vrećica s prahom kako biste i u pokretu mogli podržati svoj imunitet. Prikladan je za vegetarijansku prehranu.

Učinite Immune Booster dijelom vašeg dnevnog rituala, održavajte svoj imunitet na optimalnoj razini i otkrijte svoje najbolje izdanje.

I ne zaboravite - dodaci prehrani su namijenjeni za dopunu prehrane i nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Proizvod je dostupan isključivo putem Herbalife Neovisnih Članova.

Više informacija na www.herbalife.hr

1Vitamin C/vitamin E/selen/bakar doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa

2Bakar/folat/selen/vitamin A/vitamin B12/cink/vitamin C/željezo/vitamin B6/vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. EFSA Journal 2009;7(9):1211

3WHO https://www.who.int/dietphysicalactivity/publications/f&v_promotion_initiative_report.pdf

Teme
Linker
22. veljača 2021 16:05