SHUTTERSTOCK
Dežurna ordinacija

Želim lijepe i bijele zube, a ne bih implantate. Koje je rješenje?

Prirodni, lijepi i bijeli osmijeh može se postići cirkon-keramičkim krunicama i mostovima koji predstavljaju vrhunac estetske stomatologije

Razmišljam o tome da napokon uljepšam svoj osmijeh. Zbog zdravstvenih razloga ne bih stavljala implantate. Nedostaju mi tri zuba - u gornjoj čeljusti jedan, u donjoj dva. Nisam zadovoljna oblikom, izgledom i bojom svojih zuba. Želim imati lijepe i bijele zube. Što mi preporučujete?

Veronika P,. Koprivnica

Odgovara dr. med. dent. Ivan Hurčak:

image
FOTOGRAFIJE: DAMIR KRAJAC/CROPIX CROPIX

"Prirodni, lijepi i bijeli osmijeh može se postići cirkon-keramičkim krunicama i mostovima koji predstavljaju vrhunac estetske stomatologije. Cirkon-keramika umjesto metalne jezgre ima cirkon-oksid koji je bijele boje. Materijal je biokompatibilan i, za razliku od metala, ne iritira desni. Zbog svoje izvrsne čvrstoće ima visoku otpornost na lom, a estetski djeluje kao prirodni zub jer propušta svjetlost. Cirkon-keramičke krunice ili navlake su protetski nadomjestak koji kasnije fiksiramo na izbrušeni prirodni zub te kojim postižemo izgled i funkciju."

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
17. travanj 2024 14:03