Odsad lifting i dermoabraziju možemo i sami raditi kod kuće.
 Unsplash
Pametna investicija

Zbog ovih beauty gadgeta više nećemo morati tako često kod kozmetičara, a nisu ni tako skupi!

Elektrostimulacija mišića lica, terapija LED svjetlom, dijamantna mikrodermoabrazija, dubinsko čišćenje lica… Po ove tretmane za ljepotu više ne morate u kozmetički salon, već ih možete obaviti u intimi svog doma - uz pomoć ovih tako praktičnih i korisnih beauty uređaja.

Možda ste se donedavno po svaki imalo sofisticiraniji beauty tretman za lice morali naručiti u kozmetički salon ili dermatološku ordinaciju, no zahvaljujući nedavnom boomu uređaja za ljepotu sve više tretmana možete izvesti sami, u svom domu i, prilično važno, u vrijeme kada vam najviše odgovara. Kozmetička industrija i visoka tehnologija nikad nisu bili više isprepletene, svjedočimo stalnom lansiranju gadgeta koji vam omogućuju da za svoju kožu sami učinite više: samo prošle godine Net-APorter zabilježio je rast prodaje ovakvih napravica za čak 189 posto, a ove godine u tu igru ulaze i masovni kozmetički brendovi poput La Roche-Posaya i Neutrogene, a mislimo da je to samo početak.

Znači li to da će za koju godinu umjesto kremica i seruma na policama naših kupaonica biti poslagani beauty uređaji?

Ipak još dugo vjerojatno neće, prije da će se raditi o sinergiji tehnologije i kozmetičkih preparata, a mi vam ovdje donosimo neke visokotehnološke inovacije koje su ili već na našem tržištu ili uskoro stižu i svakako će ih biti zanimljivo isprobati.


LA ROCHE-POSAY MY SKIN TRACK UV: PAMETNI SENZOR KOJI ŠTITI KOŽU

Zahvaljujući pametnim telefonima danas je i nezamislivo postalo moguće, a to dokazuje i najnoviji izum poznatog kozmetičkog brenda La Roche-Posay, My Skin Track UV. Riječ je o malom senzoru koji nosite sa sobom i koji je putem aplikacije povezan s vašim telefonom, a mjeri utjecaje iz vaše okoline koji mogu naštetiti koži. UV zračenje, vlažnost zraka, koncentracija peluda ili onečišćenje zraka - sve to u stvarnom vremenu mjeri ovaj senzor koji tako zgodno može izgledati i kao privjesak na ogrlici, a putem aplikacije moći ćete dobiti sve te podatke, ali i personalizirane upute i savjete koji će vam pomoći da se što bolje u određenim okolnostima brinete za svoju kožu. Ovaj izum još nije na našem tržištu, ali kako je La Roche Posay jedan od popularnijih brendova kod nas, možemo ga uskoro očekivati. (oko 397 kn)

Press

FOREO UFO: PAMETNA MASKA ZA LICE

Ako volite tu i tamo pregledati Instagrame naših beauty influencerica, niste mogli zaobići njihove nedavne postove s ovim high-tech uređajem za nanošenje maske koji je tako brzo osvojio mnoge poklonice. Foreova inovacija kombinira korejske formule maski za njegu lica s uređajem koji upotrebljava više tehnologija. Tako tehnologija Hyper-Infusion koristi prirodne reakcije kože na toplinu i hladnoću - postupnim zagrijavanjem termoterapijom UFO oslobađa aktivne sastojke maske u kožu povećavajući njihovu učinkovitost u manje vremena, a nakon toga se uključuje hlađenje, krioterapija, koja smanjuje vidljivost pora i otečenost. Zatim na red dolaze sonične pulsacije koje pospješuju upijanje aktivnih sastojaka maske za blistav, zdraviji izgled kože te na kraju fototerapija bez UV zračenja u kojoj valne duljine crvenog (protiv starenja), zelenog (za posvjetljivanje) i plavog (protiv akni) LED svjetla djeluju na kožu. Znamo, sve ovo zvuči jako komplicirano, ali cijeli tretman upijanja maske uz pomoć ovog uređaja traje 90 sekundi. Postoji nekoliko maski koje možete odabrati prema potrebama svoje kože, a UFO ima i aplikaciju koja pomaže odabrati pravu formulu maske i programirati uređaj ovisno o individualnim potrebama korisnika. Prilično fascinantno, nije li?! (2099 kn)

Press

VISAPURE PHILIPS: MINI ČISTAČ LICA

Istina, izbor kozmetičkih sredstava za čišćenje lica je golem i raznovrstan, od pjena, gelova, micelarnih otopina, ulja, maramica… no ako želite zaista temeljito očistiti lice, mogla bi vam pomoći napravica kao što je ovaj Philipsov mini čistač. Radi na principu rotacije, a obećava šest puta bolje čišćenje zahvaljujući 17.000 svilenkasto mekih vlakana četke. Prilično je praktičan, potrebna je samo minuta za temeljito čišćenje lica, a uređaj ima dugotrajnu punjivu bateriju, vodootporan je te se lako čisti. (444 kn)

Press

RIO 60 SECOND FACE LIFT PLUS: ELEKTROSTIMULACIJA MIŠIĆA LICA

Uvijek mislimo da nam se godine na licu vide jer koža lica stari, zar ne? Istina, ali ne u potpunosti jer zanemarujemo da i mišići lica s godinama gube tonus i čvrstoću. E, baš zato postoji kozmetički tretman elektrostimulacije koji ne djeluje samo na opuštenost kože nego i mišića. Za to ne morate u kozmetički salon, jer postoji Rio uređaj za lifting lica koji koristi metodu faradizacije, odnosno elektrostimulacije mišića.

Kada prislonite uređaj na kožu, električni impulsi kontrahiraju, a zatim opuštaju mišiće lica - zamislite to kao trening koji dovodi do podizanja i učvršćivanja mišića lica i jačanja njihova tonusa. Ovo također pojačava lokalnu cirkulaciju opskrbljujući kožne stanice s više kisika te brže uklanja toksine, nakon čega je koža osvježena i pomlađena. Osim elektrostimulacije, Rio koristi i iontoforezu - postupak kojim se uz pomoć struje male jakosti duboko u kožu unose djelatne tvari iz flastera kolagena i retinola koji dolaze u pakiranju s uređajem te se na taj način koža oporavlja i pomlađuje. Ovaj se uređaj također pokazao dobar kod uklanjanja podbratka.

Na samom početku uporabe za najbolje rezultate preporučuje se korištenje svakodnevno po 20-ak minuta, a kasnije po potrebi. Ovaj uređaj smo isprobali i, iako, moramo priznati, ponekad zna malo zapeckati, čini se da zaista djeluje. (1150 kn)

Press

REMINGTON REVEAL DIAMOND MIKRODERMOABRAZIJA: UREĐAJ ZA POMLAĐIVANJE

Više ne morate na dermoabraziju kod kozmetičarke - Remingtonov uređaj omogućuje vam da taj tretman napravite sami kod kuće. Ako je još niste isprobali, mikrodermoabrazija je mehanička eksfolijacija koja uklanja gornji sloj mrtvih stanica kože, dok sustav na ovom uređaju vakuumski usisava i podiže što stimulira cirkulaciju i potiče rast novih, zdravih stanica kože. Tretman poboljšava izgled staračkih pjega, diskoloracija, ujednačava ten, umanjuje izgled ožiljaka od akni, pigmentacija i bora.

Možete ga primjenjivati na licu, vratu i gornjem dijelu ruku, a ako ste se pitali, dijamanti u nazivu nisu samo promidžbeni trik - vrhovi uređaja za tretman mikrodermoabrazije zaista su presvučeni dijamantnim slojem. (1199 kn)

Press

NEUTROGENA 3D MASKID: MASKA 'ISPRINTANA' SAMO ZA VAS

Neutrogena je najavila nešto zaista veliko za jesen - masku za njegu kože lica koja će biti napravljena samo za vas, sukladno potrebama vašeg lica, i to svakog pojedinačnog dijela vašeg lica. Sigurno se pitate kako je to moguće, ali proces izgleda ovako: skinut ćete aplikaciju MaskiD i pomoću 3D kamere snimiti svoje lice. Software će detaljno skenirati cijelo vaše lice i utvrditi probleme - od bora, stanja pora, dehidriranosti, nepravilnosti, neujednačenosti tena - te će nakon analize stanja vaše kože preporučiti njegu za svaki pojedinačni dio lica. Vi ćete izabrati između ponuđenih opcija te će vam se na temelju te analize preporučiti maska koja se nakon online kupnje šalje na vašu adresu. Ako očekujete da će ovo jako puno koštati, opustite se, Neutrogena poručuje da još nemaju cijenu, ali da će biti u razini njihovih proizvoda koji su na policama drogerija.

Linker
19. travanj 2024 12:41