Promo
 FOTOGRAFIJE: SRDJANPAV GETTY IMAGES
SNAGA LIPOSOMALNIH VITAMINA

Zaštitite imunitet, ali i mentalno zdravlje uz pomoć vitamina

Danas smo svjesniji više nego ikad koliko nam je zdravlje važno, od jačanja imunološkog sustava za fizičku dobrobit pa sve do psihičkog zdravlja.

Iako smo za zimskih dana uvijek davali više pažnje jačanju imuniteta, sada je to bitnije nego ikada, a kao i uvijek, najbolja rješenja dolaze iz prirode. Najbolji načini da si osigurate dobro zdravlje su uravnotežena prehrana, kvalitetan san i fizička aktivnost. Ovdje pričamo jednako o vježbanju, ali i boravku izvan kuće koji možete iskoristiti za duge šetnje, ali i planinarenje na laganim i izazovnijim stazama, ovisno o vašoj fizičkoj spremi. Statičnost i stalni boravak u zatvorenom prostoru narušavaju nam u jednakoj mjeri fizičko, ali i psihičko zdravlje, stoga pregrmite trenutke slabosti i lijenosti i zamijenite izležavanje na kauču uz omiljenu seriju s jednom dobrom šetnjom.

image
Promo
FOTOGRAFIJE: JASMINA007 GETTY IMAGES

Uz raznoliku hranu, dostatnu količinu sna i izbjegavanje stresora, dodatno si možete pomoći uz dodatke prehrane, a svakako predlažemo unos popularnog abecednog trojstva vitamina. U pitanju su 365 Nature liposomalni vitamini B12, vitamin C te vitamin D3 u kapsulama. Iznimno djelotvorni kod zaštite i jačanja imuniteta, imaju dodatnu prednost značajno bolje apsorpcije od ostalih vitamina, a također su jednostavni za korištenje. S obzirom na to da su ostali liposomalni vitamini koje možemo pronaći na tržištu najčešće tekući, 365 Nature vitamini dolaze u obliku želučanootpornih vegetabilnih kapsula. Dodatni benefiti liposomalnih vitamina B12, vitamina C te vitamina D3 su što oni ujedno smanjuju stres i podražavaju mentalne funkcije koje vam omogućuju bolju fokusiranost i koncentraciju, a evo koje sve još prednosti imaju ovi vitamini.

Vitaminom B12 do mentalne snage i boljeg raspoloženja

image
Promo
FOTOGRAFIJE:

Anksiozni ste, ne možete se koncentrirati i iznimno se brzo umarate? Moguće da je u pitanju nedostatak upravo vitamina B12 (kobalmin) koji je našem organizmu neophodan za pravilno funkcioniranje i zdravlje živčanog tkiva, moždanih stanica i crvenih krvnih stanica. Vitamin B12 pomaže u opskrbi tijela energijom, a važnu ulogu igra kod metabolizma jer pretvara ugljikohidrate iz hrane u glukozu koju tijelo može upotrijebiti kao energiju. Upravo je to razlog zašto se osobe koje imaju manjak ovog vitamina često osjećaju umorno. B12 iznimno je koristan i za kognitivne funkcije, te ga se koristi za smanjenje rizika za razvoj neurodegenerativnih bolesti, uključujući i Alzheimerovu bolest i demenciju. Kobalamin pozitivno utječe na raspoloženje jer djeluje kao zaštita protiv depresije i podiže nam raspoloženje te je odličan u borbi protiv stresa i umora.

Vitaminom C protiv bezvoljnosti i umora

image
Promo
FOTOGRAFIJE:

Ako konzumirate crnu kavu, čaj, alkohol i cigarete, vjerojatno je da vašem organizmu nedostaje vitamina C. Neki od simptoma nedostatka vitamina C u organizmu su tjelesni umor, bezvoljnost, nedostatak teka, bolovi mišića i kostiju i učestala pojava prehlada i glavobolja. I tu uskače liposomalni vitamin C koji pomaže u obnavljanju tkiva u cijelom tijelu, ali i u proizvodnji kolagena, proteina koji ima važnu ulogu u izgradnji kostiju, kože, hrskavice, ligamenata i krvnih žila. Osim što pomaže i u cijeljenju rana i obnavljanju kostiju, vitamin C pospješuje psihičko zdravlje, jača imunološki sustav, štiti stanice od oksidativnog stresa te smanjuje iscrpljenost i umor.

Vitamin D3 na prvoj liniji obrane od infekcija

image
Promo
FOTOGRAFIJE:

Vitamin D poznat je po svojoj ulozi u obrani našeg organizma od infekcija, stoga je njegova konzumacija iznimno važna u periodu kada se ne izlažemo suncu. Ako primjećujete simptome depresije, moguće je da vam nedostaje upravo ovog vitamina koji je zadužen za zdrave razine serotonina u mozgu. On je također važan za regulaciju razine kalcija i fosfata u tijelu te ima ključnu ulogu u funkcioniranju zglobova, mišića i zuba. Kroničan umor je također povezan s nedostatkom vitamina D u organizmu jer njegov nedostatak može značiti da ne asimilirate hranjive tvari iz hrane, a sposobnost vašeg tijela da proizvede energiju iz onog što pojedete je ugrožena zbog nedostatka vitamina D. Kada pričamo o odabiru suplemenata, svakako se preporučuje onaj s vitaminom D3 jer je to upravo oblik koji naša koža prirodno proizvodi kad je izložena sunčevom svjetlu te ga tijelo lakše apsorbira.

Rastjerajte virozu snagom crnog češnjaka

image
Promo
FOTOGRAFIJE:

Za sam kraj, svi znamo kako se češnjak još od davnina koristi kao jedan od najjačih oružja protiv prehlada, gripa i slabog imuniteta. Stoga vam predstavljamo Immuno Black Garlic Complex koji se sastoji od čistog ekstrakta fermentiranog crnog češnjaka s liposomalnim vitaminom C te D3, B12, cinkom, selenom i bakrom koji će pomoći u jačanju imunološkog sustava. Pobrinite se za svoje tijelo, ali i um i odaberite samo najbolje za svoj organizam.

Dostupno u ljekarnama, svim bio&bio trgovinama, odabranim trgovinama zdrave hrane ili na web shopu www.365nature.hr.

Linker
19. travanj 2024 17:03