U četvrtak nemojte propustiti novu Vitu

Veliki nutricionistički vodič: Superhrana za žene

16. kolovoz 2016.
U četvrtak 18. kolovoza nova Vita! Veliki nutricionistički vodič za žene: Što trebaju jesti tinejdžerice, što mlade žene, a što žene u menopauzi i postmenopauzi. Feng šui uređenje dječje sobe: Znate li kojem od 5 elemenata vaše dijete pripada i koji je njegov KI broj? Zdravlje iz prirode: Sve o ljekovitom jamu i bilju koje pomaže kod zdravstvenih tegoba. Aromaterapija, vrt, zdrava kuhaona. Vita donosi nove sadržaje, nove rubrike, novi dizajn. Ne propustite u četvrtak: Vita plus Jutarnji list 12 kuna!

Što trebaju jesti a što izbjegavati tinejdžerice, mlade žene, one u menopauzi i u postmenopauzi? Nova Vita donosi veliki nutricionistički vodič za žene svih dobi. Prehrana žene mijenja se tijekom njezina života.

Međutim, bez obzira na promjene, žene u prehranu moraju uključiti sve skupine namirnica: žitarice, proizvode od žita i zamjene, povrće, voće, meso, ribu, jaja i sir, mlijeko, jogurt i srodne fermentirane napitke te masti.

Važnost redovite prehrane

Bez obzira na dob, žena bi u svoj dnevni jelovnik trebala uključiti barem tri obroka; doručak, ručak i večeru. Preporučljivo je konzumirati i užine. Posebno su dobrodošle učenicama i studenticama, ženama na redukcijskim dijetama, rekonvalescenticama i sl. Odabirom kvalitetne užine na dobar se način utažuje glad između glavnih obroka; mišićima i mozgu doprema se dodatna energija te se smanjuje rizik od prejedanja tijekom sljedećeg obroka.

U doručku, ručku i večeri trebale bi biti zastupljene barem tri skupine namirnica. Bilo bi korisno kada bi se, okvirno, polovica obroka sastojala od povrća, a po četvrtina od žitarica te mesa ili ribe ili jaja ili sira.