FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
dobro je znati

U ljekarnama i dalje obavezne maske

U ljekarnama više nije obvezno predočenje dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju bolesti covid-19 za zaposlenike, međutim i dalje ostaje na snazi obveza korištenja maski za lice za zaposlenike i pacijente.


Hrvatska ljekarička komora objavila je u petak da i nakon ukidanja većine epidemioloških mjera u ljekarnama ostaje na snazi obaveza nošenja maski za zaposlenike i korisnike usluga.

- -S obzirom na nužnost osiguravanja kontinuirane dostupnosti ljekarničkih usluga, što je predstavljalo velik izazov protekle dvije godine, hrvatski ljekarnici apeliraju na svoje sugrađane da poštuju propisanu epidemiološku mjeru kako bi se ograničila mogućnost eskalacije epidemije u zdravstvenom sustavu, čiji je sastavni dio i ljekarništvo. Štiteći nas, naši sugrađani štite i sebe, i na tome im zahvaljujemo - izjavila je mag. Ana Soldo, predsjednica Hrvatske ljekarničke komore.

S obzirom na izmijenjene okolnosti i releksiranje epidemioloških mjera, zaposlenici u ljekarnama više neće morati predočavati dokaze o testiranju, cijepljenju ili preboljenju covida-19.

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku da od ponoći obaveza nošenja maski ostaje samo za zaposlenike i pacijente u zdravstvenom sustavu te za zaposlene u ustanovama socijalne skrbi koje pružaju usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom, kao i za posjetitelje korisnicima tih usluga.

Linker
18. travanj 2024 22:39