FRANCKREPORTER GETTY IMAGES
Koristite li ga

Svježa koža, čvrsti nokti, bujna kosa i gipki zglobovi, a sve zahvaljujući jednom jedinom proizvodu

Osim obaveznih zaštitnih krema, najbitnije je organizam i kožu hraniti iznutra, a mi smo pronašli dodatak prehrani koji će odgovarati svima

Dolaskom ljeta naša koža je izložena brojnim faktorima koji utječu na njezino zdravlje i izgled. Vrućina, visoka razina UV zračenja te kombinacija morske soli i suhog zraka mogu našu kožu dehidrirati i dovesti do lošeg stanja. Naravno, nezaobilaznim korištenjem zaštitnih krema za sunčanje te losionima možemo popraviti stvar, ali najbolje što se može učiniti za svoje zdravlje i ljepotu jest – prevencija.

Prirodni protein koji se počinje gubiti nakon dvadesete godine života

Osim obaveznih zaštitnih krema, najbitnije je organizam i kožu hraniti iznutra. Uz dovoljan dnevni unos tekućine održavamo hidrataciju, ali mladenački i glatki izgled kože možemo postići svakodnevnim korištenjem tekućeg kolagena. Uz izloženost suncu, naša koža gubi prirodni elastin i kolagen što dovodi do pojave dubljih bora i gubi se čvrstoća kože koja se manifestira kroz ovješenost i konstantni osjećaj zatezanja. Konzumiranjem tekućeg kolagena u metabolizmu se uspješno metaboliziraju masnoće, koža postaje glatka i elastična, a pojava bora se smanjuje.

image
FIZKES GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Nerijetko se smatra kako se problem gubitka kolagena pojavljuje u starijoj životnoj dobi, ali činjenica jest kako ga gubimo već i prije navršene tridesete godine života. Naime, kolagen je prirodni protein koji se stvara u unutarnjem sloju kože, dermisu. Njegova glavna funkcija je upravo zaštita kože i tijela od kancerogenih stanica i toksina iz okoline, a istraživanja pokazuju kako naš organizam nakon navršene dvadesete godine života svake godine proizvede 1,5 posto manje kolagena.

Kolagen je zadužen za elastičnost kože i zdravlje naše kose, a njegov nedostatak se može uočiti i kod povećanog ispadanja kose. Osim onoga što vidimo na van, kolagen je važan i za funkciju kostiju, mišića, ligamenata i zglobova jer uz njegov nedostatak u organizmu dolazi do krhkosti kostiju te nefleksibilnih zglobova.

Izloženost UV zrakama kao glavni rizik

Ljeto je period kada se najviše izlažemo suncu, ali UV zračenje je prisutno tijekom čitave godine. Upravo ovakav tip zračenja dovodi do smanjenja kolagena u organizmu koje rezultira fotostarenjem. Naime, dužom izloženosti suncu i UV zrakama dolazi do razgradnje kolagena, a štetnost se ne manifestira crvenilom kože kao kada izgorimo, već kroz duži period. Izloženost UV zrakama ostavlja tragove na našoj koži u vidu hiperpigmentacijskih mrlja i bora, a sve je povezano sa stvaranjem povećane količine slobodnih kisikovih radikala u tijelu.

image
BEKISHA GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Organizam se brani od slobodnih radikala pomoću antioksidansa, ali kada ima previše radikala (ako su izloženi UV zračenju) naši antioksidanti više ne mogu ukloniti sve radikale. Radikali su ti koji negativno utječu na naše proteine i lipide, a njihova prisutnost aktivira upalne čimbenike koji utječu na količinu kolagena te ga UV zračenje brzo smanjuje.

Smanjenje kolagena možemo prevenirati nanošenjem zaštitnog faktora pomoću krema za sunčanje tijekom cijele godine, a ljeti je potrebno kremu za sunčanje nanositi više puta, najmanje svaka dva sata, kako bi se održala njezina učinkovitost.

Prehrana kao ključ unutarnjeg zdravlja i vanjske ljepote

Uz zaštitne faktore, najbitnije je tijelo zaštititi iznutra, a to je moguće postići pravilnom i zdravom prehranom te unošenjem tekućine. Savjetuje se konzumacija proteina biljnog porijekla kao što su orašasti plodovi, mahunarke i gljive, a za održavanje kolagena u organizmu sjajan odabir su piletina i riba. Nikako ne smijemo zanemariti dodatke prehrani poput Kolagen shota koji ne samo da će pomoći pri nadomještanju izgubljenog kolagena, već će stimulirati stvaranje novog.

image
GETTY IMAGES

Kolagen shot je superkoncentrirani anti-aging dodatak prehrani s kolagenom, MSM-om, hijaluronskom kiselinom, vitaminima i cinkom za cjelokupnu njegu kože koji pruža mladoliki izgled, jača kosu i nokte i utječe na gipkost zglobova. Uz sve navedeno, u sebi sadrži i riblji kolagen koji je najčvršći i najsigurniji oblik kolagena.

Sa svojom niskom molekularnom masom i malom veličinom molekule je 1,5 puta bolje iskoristiva u usporedbi s goveđim i svinjskim kolagenom, osim toga dodaci prehrani u tekućem obliku imaju do 10 puta bolju apsorpciju nego oni u prahu ili u tabletama. U usporedbi s drugim super koncentriranim nutrikozmetičkim proizvodima koji sadrže kolagen, Kolagen shot je odličnog okusa nara sa zaslađivačima, bez šećera i masnoća i bez glutena te će vam pomoći u najboljem očuvanju i stvaranju kolagena u organizmu.

Linker
11. travanj 2024 13:53