Ovo su Neda, Josipa, Bruno, Filip i Milena - ekipa koju će Zvone i Maja (u sredini) pratiti mjesec dana u njihovu izazovu.
 Snimila: Neja Markičević/Hanza Media
Mjesec dana zdravlja

Spremni na izazov? Mi jesmo! Svaki dan pijemo magnezij!

05. listopad 2017.
Na Svjetski dan srca, koji smo obilježili 29. rujna, Mg Mivela nas je počastila poklon paketima svoje prirodne mineralne vode bogate magnezijem zajedno sa brošurama u kojima se ističu prednosti magnezija.

Kako smo zajedno sa vama proteklih dana puno čitali i učili o magneziju i na temelju više znanstvenih istraživanja s kojima smo vas upoznali i sami se uvjerili koliko je taj mineral važan za naš organizam, odlučili smo se na izazov.

Naime, test simptoma nedostatka magnezija u tijelu, koji smo dobili zajedno s Mg Mivelom, pokazao je da nam najvjerojatnije svima nedostaje ovog, tijelu vrlo važnog minerala.

I nama ga nedostaje

To ide u prilog tezi kako u današnje vrijeme čovjek putem hrane ne unosi dovoljno magnezija u tijelo. A upravo to je vrlo važno, jer, istaknimo još jednom, magnezij se ne proizvodi u tijelu, već ga je potrebno unositi u organizam - i to svaki dan!

Odlučili smo se svojim primjerom širiti pozitivne promjene! Izazvali smo jedni druge na 30-dnevni Mg Mivela izazov!

Što to znači?

Punih 30 dana nas će pet svakodnevno piti 1l Mg Mivele. Osim što ćemo na taj način unositi dnevno potrebnu količinu magnezija u organizam, vidjet ćemo i kakve smo promijene uočili.

Saznat ćemo...

  • ... koliko je teško krenuti s malim promjenama u životu.
  • ... koliko je lako stvoriti male dnevne rituale.
  • ... zahtjeva li to puno vremena i truda?
  • ... koje su promjene koje smo osjetili pijenjem Mg Mivele.
  • ... osjećamo li se bolje ili lošije?
  • ... je li nas ovo potaknulo na još neke promjene i nove navike u životu.

Tko smo?

Mi smo uvijek spremni na izazove, pogotovo kad su u pitanju oni koji su dobri za naše tijelo!

Snimila: Neja Markičević/Hanza Media
Punih 30 dana nas će pet piti dnevno preporučenu dozu magnezija.

Neda, 30

"Vječno sam pospana, pa tako svako jutro pregovaram s budilicom sve do posljednjeg trenutka. Nakon dvije kave i cijelog dana provedenog za računalom, vrijeme provodim u druženju uz nezaobilazni kolač, a pokušavam tu i tamo otrčati koji kilometar, tek toliko, za zdravlje. Izazov prihvaćam jer imam očite simptome nedostatka magnezija u organizmu, a zanima me i kako će se njegov dnevni unos odraziti na moju svakodnevicu."

Josipa, 37

"Mama sam sa barem sto uloga! Što to znači, vjerujem da ne moram posebno objašnjavati. Kad majčinstvu dodamo još i posao, tada možete i zamisliti pred kakvim sam izazovima svaki dan. A kad tome još dodamo i ulogu supruge, domaćice, prijateljice, snahe, pa i studentice (da, da, to se radi i u mojim godinama jer za obrazovanje i ulaganje u sebe nikad nije kasno), sve će vam biti jasno. Iscrpljena sam, često na rubu snage, a to mi se nimalo ne sviđa. Magneziju dragi, prepuštam se u tvoje ruke!"

Bruno, 27

"Iako sam još uvijek vrlo mlad (molim bez komentara), činjenica je kako sam ponekad pod stresom. U takvim situacijama najbolje me opušta fizička aktivnost, pa se već neko vrijeme rekreativno bavim kickboxingom. Nije to ništa pretjerano zahtjevno, niti prečesto, ali dva puta tjedno si ga svakako priuštim. Baš me zanima hoće li mi dnevno potrebna doza magnezija pomoći kod grčeva u mišićima, koji mi se povremeno događaju i bude me iz snova."

Filip, 36

"Najveći sam profesionalac među ovim amaterima (hi hi hi). Ozbiljno, živa istina! Naime, ja živim i uživam u sportu. Osim trčanja i utrka s preprekama, redovit sam u teretani, a pripremam se i za prvi maraton u životu. Jako sam nestrpljiv doznati hoće li mi magnezij pomoći bolje pripremiti mišiće, sačuvati ih od mogućih ozljeda te hoću li lakše podnijeti fizički i mentalni napor koji me uskoro očekuje u Ljubljani."

Milena, 27

"Kako dolaze kraći i tmurni dani, moram priznati da sam sve umornija. Uključila sam se rado u ovaj izazov prvo kako bih testirala sebe i vidjela mogu li se natjerati piti barem litru vode dnevno, jer je to kod mene oduvijek nemoguća misija, a kao drugo da vidim hoće li se unos dnevne doze magnezija pozitivno odraziti i na moje zijevanje već od ranog jutra. Inače, redovito treniram, pa vjerujem kako će dodatna hidratacija i unos dnevno potrebne doze ovog minerala, i na tom polju pokazati pozitivne učinke."

Njih petoro pratit će našu interaktivnu kartu magnezija, dobro proučiti sve prednosti svakodnevnog unosa ovog minerala za tijelo, popisati svoje simptome nedostatka magnezija te svakog tjedna izvještavati o promjenama kroz koje prolaze.

Pa, krenimo! Čitamo se za tjedan dana kada ćemo vam predočiti naša prva iskustva :)

Teme
Linker
26. svibanj 2022 16:07