FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
dobitna kombinacija

Smislio je genijalan način za izbjeljivanje zubi, a stomatolozi potvrđuju da zaista djeluje

Pokušavate izbijeliti zube? Sve ste radili pogrešno, ovaj jednostavan trik dovoljan je da zabljesnu

TikToker Armen Adamjan, čije je korisničko ime @creative_explained, podijelio je jeftinu i netoksičnu metodu za izbjeljivanje zubi. Jednostavno je u blenderu izmiješao kivi, sodu bikarbonu i krastavac te dobivenom smjesom četkao zube nekoliko puta tjedno. Budete li ustrajni u tome, trebali biste ubrzo vidjeti rezultat - bjelje zube.


Treba isprobati

- Kivi obiluje kalcijem, a krastavac uklanja loše bakterije, što zajedno rezultira bijelim zubima - objasnio je. Ovaj kućni trik za izbjeljivanje poseban i zbog toga što se zubari slažu u tome da zaista djeluje. Stomatolog dr. Joseph Field potvrđuje da je trik učinkovit te dodaje da zubi možda neće potpuno promijeniti izgled, ali bi trebala biti vidljiva razlika u odnosu na ono kako su izgledali prije.

- Kombinacija kivija, krastavaca i sode bikarbone učinkovito uklanja mrlje te zubima daruje svjetliji i bijeli izgled -rekao je dr. Field dodavši da je razlog tome činjenica da se blago abrazivna soda bikarbona spaja s kiselinama iz kivija i krastavca te zajedno djeluju uklanjajući mrlje s površine zuba.

- Zbog naše prehrane te konzumacije vina, kave i sokova naši zubi brzo gube bjelinu - pojasnio je te istaknuo da je ovaj trik i učinkovit i siguran, ali i da se ne bi trebao primjenjivati svakodnevno.

- Morate biti oprezni i ne koristiti ga prečesto jer bi mogao uzrokovati eroziju cakline - upozorava dr. Field te savjetuje da ga možete primjenjivati jednom dnevno deset dana za redom, a potom za održavanje jedan ili dva puta mjesečno. Internet je pun raznih trikova za izbjeljivanje zubi koji mogu biti škodljivi i to je razlog zašto dr. Field podržava Armenov trik. Sasvim sigurno ne želite završiti kao Clare iz Bristola koja se kladila u to da će izbijeliti zube, a na kraju je završila s otečenim usnicama i mjehurima u usnoj šupljini.

Linker
17. travanj 2024 18:44