FOTO: ISTOCK
Ljekovito bilje

Smilje je apsolutna zvijezda u njezi kože: recepti za kućnu kozmetiku

I sami možete pripremiti kozmetičke pripravke s uljem smilja za njegu zrele kože, kože sklone aknama, oštećene i osjetljive kože, kod ranih znakova starenja kože, dodajući ga u kozmetičke proizvode koje inače koristite

Smilje je apsolutna zvijezda u njezi kože. Ulje smilja izgleda vrlo luksuzno, žute je do crvene boje te može biti donekle vodenasto. Miris mu je intenzivan i bogat, ali ugodan, s donjim tonovima meda i voća. I sami možete pripremiti kozmetičke pripravke s uljem smilja za njegu zrele kože, kože sklone aknama, oštećene i osjetljive kože, kod ranih znakova starenja kože, dodajući ga u kozmetičke proizvode koje inače koristite.


OSNOVNO PRAVILO ZA DODAVANJE ULJA SMILJA U PROIZVODE ZA NJEGU

● Na 30 grama ili 30 mililitara proizvoda za lice ukapajte šest do devet kapi ulja smilja.

● Na 30 grama ili 30 mililitara proizvoda za tijelo ukapajte 20 do 30 kapi ulja smilja. Tekuće proizvode dobro protresite prije upotrebe.


GEL ZA LICE

Smilje djeluje protiv akni i upala, uz to je antiseptik. U kombinaciji s aloe verom dodatno će pridonijeti čistoći i zdravlju kože. U 30 grama organskog gela aloe vere ukapajte devet kapi esencijalnog ulja smilja. Dobro promiješajte i čuvajte u tamnoj posudi koja se može čvrsto zatvoriti.


HRANJIVI SERUM ZA LICE

Smilje se osobito preporučuje za njegu zrele i prerano ostarjele kože. Za hranjivi serum za njegu lica u 30 mililitara baznog ulja (šipka, argana ili jojobe) ukapajte devet kapi esencijalnog ulja smilja. Dobro protresite i čuvajte u tamnoj staklenoj bočici s kapaljkom.


S.O.S. ULJE

Ulje smilja može pomoći kod bolnih mišića i zglobova, modrica, različitih ozljeda. Dobro ga je imati pri ruci u takvim slučajevima. U 30 mililitara baznog ulja po izboru ukapajte 20 do 30 kapi esencijalnog ulja smilja. Dobro protresite i čuvajte u tamnoj posudi koja se može čvrsto zatvoriti.

Sve o smilju, koje je i više od zvijezde u kozmetici, doznajte u novom broju magazina 100 posto prirodno, u prodaji je od četvrtka, 20. svibnja.

Linker
18. travanj 2024 17:00