SIMPTOMI KLAMIDIJE Klamidija kod žena - liječenje, posljedice i terapija

Klamidija se javlja i kod žena i kod muškaraca i potrebno je čim prije krenuti s terapijom. Prepoznajte koji su simptomi klamidije, kako izgleda liječenje i koje su posljedice ako se ne liječi."

Klamidija se javlja i kod žena i kod muškaracai potrebno je čim prije krenuti s terapijom. Prepoznajte koji susimptomi klamidije, kako izgleda liječenje i koje su posljedice akose ne liječi.

Klamidija je infekcija uzrokovana bakterijomChlamydia trachomatis. Kod žena, klamidijske infekcije običnoutječu na vrat maternice i maternicu. Kod muškaraca, obično utječuna uretru u penisu. Klamidija ponekad uzrokuje upalu oka, grla ipluća.

Antibiotici obično liječe klamidijskuinfekciju. Čak i ako nema simptoma, liječenje se snažno preporučakako bi se spriječile moguće komplikacije. Recite svom liječnikuako ste trudni. To može utjecati na izbor antibiotika. Ne upuštajtese u spolne odnos dok ne završite s liječenjem. Kod klamidijepotrebno je liječiti oba partnera.

Posljedice neliječenja klamidije:

- kroničnu bol

- neplodnost

- povećani rizik od ektopične trudnoće, kada se trudnoća razvija ujajovodu i može uzrokovati ozbiljne probleme opasne za život, a oko4 od 10 izvanmaterničnih trudnoća je zbog infekcije klamidijom

- rizik za razvoj nekih komplikacija u trudnoći kao što su pobačaj,prerano rođenje i mrtvorođenost

- neliječena klamidijska infekcija tijekom poroda može dovesti doklamidijske infekcije očiju ili pluća bebe tijekom poroda

Linker
24. travanj 2024 00:28