Što dalje?

Sadašnja terapija za štitnjaču ne pomaže...

25. rujan 2015.

PITANJE:
Moja dijagnoza je autoimuni tireoiditis (Hashimoto). Nalazi: 2013. g. T4 - 58.6 - Tsh 3,75; 2014. g. T4 - 66, Tsh 3,970; 2015. g. T4 -75, T3 4,378, Tsh 6,710. To je jedina pretraga na koju me je moj liječnik poslao. Budući da se loše osjećam, stalno sam umorna i pospana, imam promjene na koži i kosi te se brzo umaram, odlučila sam sama napraviti pretragu na anti-TPO čiji je rezultat 92.3 Kl-U/L. Do sada nisam imala nikakvu terapiju, a danas sam dobila Euthyrox od 25 mg. Molim vaše mišljenje i savjet.

Adela V., Samobor

ODGOVOR:
Mislim da je terapija Euthyroxom mala, ali predlažem da bar mjesec dana uzimate propisanu terapiju pa nakon toga ponovite Tsh i napravite ultrazvučni pregled štitnjače.

Teme
Linker
30. siječanj 2023 16:46