SHUTTERSTOCK
zanimljiva studija

Recept za izbacivanje bubrežnih kamenaca - seks tri puta tjedno!

Kako se mišići opuštaju, urin lakše prolazi kroz mokraćnu cijev, zajedno s bubrežnim kamencima


Bubrežni kamenci su tvrde nakupine koje nastaju zbog nakupljanja otpadnih tvari u krvi, a obično se nalaze u bubregu ili uretri (cijevi koja povezuje bubrege s mjehurom). Mogu biti izuzetno bolni i dovesti do infekcija ili oštećenja bubrega ako se ne liječe.


Simptomi uključuju

  • bol u bočnoj strani trbuha
  • jaku bol koja dolazi i odlazi
  • mučninu
  • povraćanje


Seksualno aktivni

Nakon što se formira bubrežni kamenac, tijelo će ga pokušati izbaciti. Većini to i uspije, no veće kamenje zahtijeva razbijanje pod vodstvom liječnika ili operaciju. Zbog jakih bolova većina će učiniti bilo što, a umjesto da piju vodu koja će pomoći da ih ljudi izmokre, stručnjaci vjeruju da postoji još jedan način da ih se izbaci iz tijela.

Seks ili masturbiranje tri puta tjedno također djeluju, tvrde urolozi na Universitas Airlangga u Surabayi. Kako je objavljeno u časopisu The Journal of Sexual Medicine, liječnici u Indoneziji primijetili su da bi kontrakcija i opuštanje vrata mjehura - što se događa tijekom orgazma i ejakulacije - također mogli pomoći u prolasku bubrežnih kamenaca.

Kako se mišići opuštaju, urin lakše prolazi kroz mokraćnu cijev, zajedno s bubrežnim kamencima. Pregledali su pet studija na tu temu i uključili 406 sudionika kojima je rečeno da imaju spolni odnos ili masturbiraju tri ili četiri puta tjedno ili pak da se suzdržavaju od bilo koje aktivnosti. Rezultati su pokazali da je stopa izbacivanja kamenaca bila 5,7 puta veća u skupini seksualno aktivnih.


ČITAJTE I: Protiv bubrežnih kamenaca: ljekoviti sokovi koji su nam nadohvat ruke

Linker
30. ožujak 2024 23:14