Proširene vene, proširene vene operacija

Ako pravilno ne liječite vene, mogu se pojaviti komplikacije poput naticanja, bolova, svrbeža, grčeva, te osjećaj težine u nogama.

Proširene vene nastaju kada se krv skuplja u veni, umjesto da bude potisnuta nazad prema srcu. Bilo koja vena može postati varikozna, ali najčešće su zahvaćene vene nogu i stopala. To je zato jer stajanje i sjedenje povećava pritisak u venama u donjem dijelu tijela.

Varikozne se vene javljaju kod ljudi koji dugo stoje ili sjede. Manjak vježbanja, trudnoća, pretilost, sjedenje sa prekriženim nogama mogu dodatno pojačati problem.

Ako pravilno ne liječite vene, mogu se pojaviti komplikacije poput naticanja, bolova, svrbeža, grčeva, te osjećaj težine u nogama. Operativni zahvati su mogući, no uvijek je zdravije spriječiti takve probleme na vrijeme, nego ih liječiti.

Ukoliko se odlučite na operativni zahvat najbolji trenutak za operaciju je hladnije godišnje razdoblje jer ćete određeno vrijeme nakon morati nositi čarape za vene što ljeti može biti prilično neudobno.

Više od proširenim venama pročitajte ovdje.

Linker
26. travanj 2024 23:54