njega kože

Prodiru u površinski sloj kože te su glavni krivac za opekline, bore, mrlje na koži i nastanak kožnih tumora - kako se zaštititi?

Njegujte i pazite svoju kožu tijekom čitave godine, ali posebno za vrijeme ljetnih mjeseci koje donosi intenzivnija sunčeva zračenja

Dobro je poznato koliko štete sunčeve zrake mogu nanijeti našem zdravlju, a dolaskom sve toplijih dana dodatno pazimo na UV zaštitu. Ipak, nepobitna je činjenica kako svoje zdravlje trebamo čuvati tijekom čitave godine jer UV zračenje djeluje konstantno.

Njegovi štetni učinci, akutni i kronični, ne ovise samo o tome koliko se netko izlaže suncu, nego i o tome ima li osjetljivu kožu i koliko je sama koža pigmentirana. Ali, što je zapravo toliko opasno u zrakama koje dijelimo UVA i UVB?


Razlika između UVA i UVB zraka

UVA zrake su odgovorne za fotostarenje, ali mogu izazvati rak kože, alergiju na sunce i poremećaje u pigmentaciji. One prodiru u dublje slojeve kože te uzrokuju gubitak elastičnosti i pojavu bora) te su odgovorne za stvaranje slobodnih radikala, fototoksičnih i fotoalergijskih procesa na koži.

UVB zrake su odgovorne za taman ten koji dobivamo nakon izlaganja suncu. Upravo su one glavni uzrok opeklina, koje mogu dugoročno dovesti do kroničnog oštećenja kože te nastanka kožnih tumora i melanoma na koži.

Adekvatna zaštita kože

Za smanjivanje rizika od fotostarenja i zaštitu kože, iznimno je bitno redovito nanositi zaštitnu kremu na područja izložena suncu. Ovdje ne pričamo samo o trenucima kada odlazite na plažu, već o svakodnevnom izlaganju.

Uvijek pripazite da je kod odabira proizvoda za zaštitu od sunca naznačeno kako štiti i od UVA i UVB zraka, ali također izbjegavate sunčanje u vrijeme najveće insolacije od 11 do 16 sati. Zaštitni faktor je također važan, a što je veći faktor, to je bolja zaštita. SPF 50 blokirat će oko 98% UVB zraka, SPF 30 oko 95%, a SPF 15 oko 93% zraka.


Njega iznutra

Osim krema za sunčanje, kožu je tijekom čitave godine potrebno zaštiti i njegovati iznutra. Kako bi se povećala njena otpornost, uključite dodatak prehrani nove generacije - Almagea® SUNLOVE SKIN+ koji je bogat visokovrijednim antioksidansima, prvenstveno astaksantinom, vitaminom E i selenom koji pomažu u zaštiti stanica od oštećenja staničnih struktura. Ova inovativna formulacija u sebi sadrži i ulja sjemenki boreča i argana koji njeguju i hidratiziraju kožu te, jednako poput ulja ploda uljane palme, prirodno sadrže vitamin E.

Njegujte i pazite svoju kožu tijekom čitave godine, ali posebno za vrijeme ljetnih mjeseci koje donosi intenzivnija sunčeva zračenja.


Jeste li zapravo ikada odredili svoj tip kože lica? Riješite naš test i otkrijte

Linker
24. travanj 2024 16:14