Josipa, Bruno, Milena Filip i Neda odradili su izazov od 30 dana.
 Snimila: Neja Markičević/Hanza Media
Mjesec dana zdravlja

Pili smo magnezij mjesec dana, a promjene su nas itekako iznenadile

21. studeni 2017.
Naša peteročlana ekipa odlučila je svaki dan kroz period od mjesec dana piti dnevno preporučenu dozu magnezija iz prirodnog izvora - vode. Izazov su uspješno odradili, a promjene su zadivljujuće.

Milena, Bruno, Josipa, Filip i Neda su bez (većih) problema priveli ovaj izazov kraju.

Zadatak im je, podsjetimo, bio svaki dan popiti 1 litru Mg Mivela gazirane prirodne mineralne vode, koja sadrži 343 mg magnezija, koja gotovo zadovoljava dnevne potrebe organizma za ovim mineralom.

Mg Mivela se svrstava u kategoriju mineralnih voda za koje ne postoji ograničavajući čimbenik unosa u organizam kao što su dob i spol.

Ovo su naša iskustva svakodnevnog unosa preporučene doze magnezija nakon mjesec dana.

Neda, 30

Ispijanje magnezija mi je prešlo u naviku

Snimila: Neja Markičević/Hanza Media
Neda je zelenu bočicu uvijek imala pored sebe.

Zar su doista već prošla četiri tjedna otkako sam otvorila prvu bočicu Mivele? Još uvijek ne mogu vjerovati kojom brzinom vrijeme leti, a bome nisam jedina koja se tome ne može dovoljno načuditi. Napokon je došao trenutak za sažetak posljednja četiri tjedna: radila sam, slavila sam, plesala na svadbama, pucala na paintballu (računa se kao vježbanje, zar ne?), družila se s prijateljima i obitelji i nosila svoju zelenu bočicu svugdje sa sobom.

Iako se na prvi pogled čini da je ispijanje litre vode, što je zapravo to tek pola preporučene količine vode koju bismo svakodnevno trebali popiti, jedan posebno dosadan zadatak, moram priznati da jednostavno prijeđe u naviku, pogotovo kada vam ta bočica stalno stoji ispred ekrana u uredu.

Nakon četiri tjedna neprestanog pijuckanja te litre, sada mi se neprestano čini kao da nešto zaboravljam kada ispred mene ne stoji bočica vode. Iskreno mogu reći da mi je svakodnevni unos magnezija pomogao da budem bistrija i budnija čak i u ono najgore vrijeme svakog radnog dana odnosno taman nakon ručka kada bi čovjek najradije odrijemao malo pred računalom.

Oporavljala sam se lakše od veselih večeri kada se popilo i malo previše, a nakon fizički aktivnih dana nisam imala nikakve bolne posljedice što me prije ne bi zaobišle. Pored svega toga još se mogu i pohvaliti da sam doista uspjela odraditi jedan izazov od punih 30 dana! Hvala Mivela!

Filip, 36

Bolje podnosim napor

Snimila: Neja Markičević/Hanza Media
Filip je nedavno otrčao i svoj prvi maraton.

Nakon otprilike četiri mjeseca priprema, došao je i prošao moj prvi maraton, a do sada i tjedan ‘oporavka’. Ovo ‘oporavak’ je u navodnicima budući da ni prošli tjedan nije prošao bez sportskih odnosno trkačkih izazova. Na Sljemenu sam odradio 10-ak km opuštenog trčanja, a kraj tjedna bio je rezerviran za Zagrebački Cener koji je opet privukao 2500 trkača i još barem toliko publike koja se okupila na Zrinjevcu i po centru grada.

Budući da se radilo o mom prvom maratonu bilo mi je zanimljivo pratiti kako će proći i utrka i oporavak nakon nje. Sam maraton bio je očekivano naporan. Naročito zadnjih nekoliko kilometara. Nakon prolaska kroz cilj osjetio sam sreću zbog završne utrke no u isto vrijeme i osjetnu bol u nogama i mišićima. Moram priznati da sam tu nedjelju pa i veći dio ponedjeljka dosta teško hodao i osjećao bol na nekoliko mjesta. No kako je vrijeme prolazilo, bol je vrlo brzo prešla u neugodu, a zatim i lakši neugodni osjećaj prije nego što je do utorka skoro pa potpuno iščeznula..

S obzirom na sve, zadovoljan sam kako sam se oporavio, a vjerujem da je u tome važnu ulogu odigrala i kvalitetna priprema. Pri tome mislim kako na treninge tako i prehranu te činjenicu da sam magnezij pio cijeli mjesec prije utrke, a i nekoliko dana nakon.

Sama činjenica da sam u tjednu utrke uspio još dvaput otrčati, pokazuje mi da i s 36 na leđima, mogu podnijeti napor, a naročito ako se dobro pripremim za njega. Ljudsko tijelo zaista je fenomenalno i najbolji alat koji smo ikada dobili na korištenje.

Milena, 27

Osjećam se bolje i poletnije

Snimila: Neja Markičević/Hanza Media
Milena je konačno usvojila naviku ispijanja vode u većim količinama.

Na kraju cijelog izazova moram priznati kako mi je drago što sam pristala biti dio ove priče. Primijetila sam efekte Mg Mivele jer se osjećam bolje i poletnije.

Unos magnezija mi je pomogao i to ne samo u poslu već i na samim treninzima. Odmornija sam i imam osjećaj kako mogu odraditi puno jači intenzitet treninga nego prije.

Zahvaljujući izazovu, napokon sam stvorila naviku ispijanja vode u nešto većim količinama, ali isto tako shvatila sam da mi magnezij zaista pomaže.

Bruno, 27

Ovaj mineral je postao moj superheroj

Snimila: Neja Markičević/Hanza Media
Na početku izazova, Bruno nije vjerovao da će mu litra magnezija dnevno donijeti neke bitne promjene u životu.

Prije mjesec dana upustio sam se u izazov za kojeg nisam bio siguran hoću li ga uspjeti do kraja odraditi. Sada sa sigurnošću mogu reći - izazov je uspio. Neću se osvrtati na to koliko mi je teško bilo preuzeti odlučnost i hrabrost i odvažiti se mjesec dana piti litru magnezija.

Moj skepticizam u početku je bio poprilično velik, iskreno nisam vjerovao da mi litra magnezija dnevno može donijeti neke bitne promjene u životu.

No, one su se ipak dogodile. Sitni problemi s kojima se susrećem na dnevnom planu su kao maleni destabilizatori koji me polako guraju iz uhodane rutine i ravnoteže.

Mg Mivela je u svemu tome stigla kao superheroj koji me vraća u balans onda kada mi je najpotrebnije. Svaku stresnu situaciju na poslu i okolini rješavam gutljajem Mg Mivele. Rekreativni trening više ne prolazi bez bočice ovog bitnog minerala, a bol u mišićima postala je neznatna ili je gotovo pa i više nema.

Odlazak na spavanje je uspješnije, a jutarnje buđenje lakše. Uz Mg Mivelu sad se uvijek budim :)

Josipa, 37

I moja obitelj je prigrlila Mg Mivelu

Snimila: Neja Markičević/Hanza Media
Josipa je nagovorila i svoje prijateljice da se okušaju u izazovu.

Ovaj izazov za mene je bio jedno kratko, ali vrlo pozitivno iskustvo. Mg Mivela održala mi je zapravo važnu životnu lekciju koju sam najozbiljnije shvatila. Naučila me da moram unositi tekućinu u organizam svakih 1-1,5 h bez obzira gdje se nalazim - bilo da smo na poslu, u autu, na fakultetu ili kod kuće. Popravila mi se stolica i imam više energije.

Možda promjene nisu toliko vidljive okom (moja mašta je htjela da skinem 10-ak kila, no to se, naravno, nije dogodilo :). Međutim, važno je da sam stvorila naviku unošenja tekućine i da se toga držim i dalje. Nadam se da će taj ritam potrajati.

Osim sebe, pokušala sam potaknuti i par svojih prijateljica da se okušaju u izazovu. Samo jedna od njih je pristala i sada je u drugom tjednu. Rekla je da se i njoj čini kako uspijeva biti duže budna (nisam umišljala kada sam se tako osjećala u prvom tjednu).

Moja djeca su također prigrlila Mg Mivelu. Mojem sinu je draže pakiranje s manje mjehurića, a kćer Jana je kao i ja zavoljela s više mjehurića. Suprug na sve samo odmahuje rukom, ali kada se Mg Mivela stavi na stol za vrijeme ručka rado natoči čašu i ništa se ne buni.

Zvonimir i Maja - naša je zadnja!

Iako oni ne znaju, našu ekipu na izazovu promatramo i komentiramo iza njihovih leđa. I dok je na nekima teško naoko uočiti razlike, nekima je ovaj izazov zaista donio promjene. Ne znamo kako se osjećaju, ali vidimo kako se ponašaju.

Zanimljivo je zapravo kako jedna odluka poput ovakve može potaknuti ljude da promijene i druge stvari. Iako su oni nesvjesni, mi smo jako svjesni.

Vrlo vjerojatno ove promjene nemaju nikakve veze s ispijanjem litre vode dnevno, nego prije sa samim uvođenjem promjene u svakodnevici, ali da nije bilo Mg Mivele, ne bi bilo niti ovog izazova, pa ni promjena.

Drage kolege, ovo je ono što smo mi primijetili.

Josipa - Jo je bila jako uzbuđena zbog izazova. Štoviše, bila je najuzbuđenija i najviše od svih je motivirala ostatak ekipe. S Jo radimo već treću godinu, a ono što smo svi u uredu primijetili i glasno pozdravili jest da je Jo po prvi puta ikad došla u štiklama na posao. Iako ona to ne povezuje s ovim izazovom, mislimo da ju je žar s kojim je ušla u ovaj izazov potaknuo i da napravi neke druge promjene.

Milena oduvijek muku muči s dnevnim unosom vode i za nju je ovo najveći izazov jer mijenja jednu lošu naviku. Ovo od nje zahtjeva da uvede neke nove discipline - kao što je da nigdje ne ide bez bočice vode - dakle posvećena je u potpunosti. Najveća promjena je što je pažnju s puno stvari koje su je okupirale i, recimo, živcirale, preusmjerila na ispijanje litre vode dnevno.

Dakle, othrvala se drugim sitnica koje su je ranije okupirale u tolikoj mjeri da bi jednostavno zaboravila piti. Sada je, htjela to priznati ili ne, ipak fokusirana na ono bitno, i to je, ako nas pitate - genijalno.

Neda je jedna od onih djevojaka koju moraš voljeti - uvijek je nasmijana, nikad joj ništa nije teško, ali kad je vidiš jednostavno ne možeš, a da je ne pitaš je li dobro. Naime, prije izazova uvijek nam se činila nekako umorna, baš neispavana.

Kako su tjedni odmicali tako je i ona postajala življa. Naši usputni poslijepodnevni razgovori na hodniku više se ne vode oko toga koliko je nestrpljiva uskočiti u krevet, već otkriva ambiciozne planove za večernje izlaske (i to usred tjedna, na čemu joj iskreno zavidimo!). Usput rečeno, djevojka odjednom izgleda kao da se upravo vratila s godišnjeg odmora…

E sad dečki, Filip i Bruno. Kao što znate, obojica vole i prakticiraju sportski način života. Filip malo angažiranije, ali ni Bruno puno ne zaostaje. S obzirom na to da nisu baš pričljivi u uredu, moramo priznati kako im se s ovim izazovom i interakcija malo pojačala, barem sa sudionicima izazova u razmjeni iskustava.

Pa dok i sami o njima ne doznamo više, ostaje nam vjerovati njihovim riječima - redovita svakodnevna konzumacija Mg Mivele pomogla im je u oporavku od sportskih napora i sprečavanju grčeva u mišićima koje su ranije često imali.

Na kraju samo možemo zaključiti kako nama se sviđa što smo kroz njihova svjedočanstva u ovom izazovu iz prve ruke doznali koliko je dobro piti magnezij baš onako kako treba - svaki dan, pa ćemo i sami uvesti promjene u svoje živote.

Kako bismo tijelo opskrbili dnevno potrebnom količinom magnezija, idealno je odabrati vodu bogatu magnezijem. Mg Mivela je prirodna mineralna voda koja sadrži 343 mg magnezija u topivom obliku, pa ga organizam lako apsorbira u krvotok te ga može iskoristiti za vitalne životne funkcije ne izazivajući laksativan učinak.

Teme
Linker
05. studeni 2021 10:02