FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
tako jednostavno

Pa zar je moguće? Čini se da smo cijeli život krivo rastapali čokoladu, korisnica TikToka pokazala genijalan trik

Isprobajte ovaj genijalan način rastapanja čokolade koji ne traje duže od minute, a čokolada sasvim sigurno neće zagorjet


Ako ste ljubitelj čokolade, slastičar ili ste ikad prije rastapali čokoladu za svoj omiljeni kolač, vjerojatno imate neku svoju metodu kako biste rastopili čokoladu za glazuru. Neki jednostavno istrgaju čokoladu na male komadiće i rastope ih u mikrovalnoj pećnici. Drugi stavljaju čokoladu u lončić koji postave iznad lonca s uzavrelom vodom i rastapaju je tako.

No, postoji jedan posve novi način da to učinite i nećete vjerovati koliko je brz, jednostavan i bez mnogo prljanja i mrljanja. Tu jednostavnu metodu prikazala je korisnica TikToka iz Bradforda Rumaisah. Trik je jednostavan - uzmete lončić, napunite ga vodom, stavite na vatru da zavrije i zatim u vrelu vodu ubacite čokoladu u originalnom omotu.

I to je sve. Jednostavnije ne može biti - a čokolada će biti savršeno rastopljena već nakon nekoliko minuta u vodi.


Spremna za upotrebu

Budite oprezni kad otvarate omot jer će biti vrlo vruć. No, čokolada će u njemu biti posve rastopljena i spremna za upotrebu. Rumaisah koja je podijelila video s pratiteljima tvrdi da je to najbolji trik koji je ikada vidjela, a ako volite kolače s čokoladom, ovo je prava stvar za vas. Dani kad nam je pri rastapanju čokolada zagorjela su iza nas. Suvišno je reći da je video postao viralan i prikupio nevjerojatnih 1,9 milijuna pregleda. Mnogi korisnici TikToka su impresionirani tim jednostavnim trikom, što je vidljivo iz brojnih oduševljenih komentara. Jedna je osoba rekla „Kako to meni nikada nije palo napamet?”, drugi je dodao „Ovo moram isprobati jer mi čokolada uvijek zagori u mikrovalnoj”, a treći je zaključio „Ovo je 100 posto najbolji trik za sve ljubitelje čokolade”.

Najbolje da pogledate video i uvjerite se sami.

Linker
12. travanj 2024 17:36