SHUTTERSTOCK
Promo
Promo
kako si pomoći

Ovo su tri glavna čimbenika u borbi protiv nadutosti i drugih simptoma sindroma iritabilnog crijeva

20. lipanj 2022.
Naš probavni sustav često je opterećen unosom nezdrave hrane, pretjeranom konzumacijom alkohola i cigareta te određenim lijekovima, pa se tako sve više ljudi žali na tegobe poput nadutosti, malaksalosti, bolova u trbuhu i mnogih drugih simptoma

Brza i masna hrana, povećani unos šećera, stres i užurbani način života glavni su uzročnici bolesti od koje pati skoro pola milijuna Hrvata – sindroma iritabilnog crijeva. Jedinstveni spoj butiratne kiseline, fruktooligosaharida i bifidobakterija pomoći će vam u borbi protiv simptoma ovog sindromate ponovno uspostaviti ravnotežu crijevne mikroflore.

Naš probavni sustav često je opterećen unosom nezdrave hrane, pretjeranom konzumacijom alkohola i cigareta te određenim lijekovima, pa se tako sve više ljudi žali na tegobe poput nadutosti, malaksalosti, bolova u trbuhu i mnogih drugih simptoma, što mogu biti simptomi sindroma iritabilnog crijeva. To je funkcionalni poremećaj probavnog sustava koji ne ugrožava život, ali svakako narušava kvalitetu života te spada u najčešće probavne poremećaje, a može se pojaviti u svim dobnim skupinama.


Važnost butiratne kiseline ili butirata

Butiratna odnosno maslačna kiselina masna je kiselina kratkog lanca koja se u prirodi nalazi kao sastavnica masne frakcije mlijeka i njegovih derivata. Kod ljudi je butiratna kiselina prisutna u debelom crijevu, a nastaje kao posljedica fermentacije prehrambenih vlakana. O njoj se malo govori, a izrazito je bitna kao hrana za stanice koje oblažu debelo crijevo. Bez butirata, stanice debelog crijeva slabe te se javljaju razne probavne tegobe.


Fruktooligosaharidi i bifidobakterije

Fruktooligosaharidi su šećeri koji služe kao izvor hrane za "dobre bakterije". Unosom voća, povrća i mahunarki, u organizam unosimo vlakna odnosno fruktooligosaharide (FOS). Njih fermentiraju "dobre" bakterije, pri čemu nastaju butirati. Bifidobakterije spadaju u red "dobrih bakterija" koje žive u crijevu te sprječavaju rast i razmnožavanje patogenih bakterija. U suradnji s bifidobakterijama, butirati i fruktooligosaharidi ostvaruju maksimalan učinak, pomažu olakšavanju probavnih tegoba i ponovno uspostavljaju ravnotežu crijevne mikroflore.

Budući da je svakodnevnom prehranom smanjen unos ovih blagotvornih čimbenika, spojeni su u jedinstveni proizvod, želučanootporne tablete Colosal. Visoko vrijedni sastojci tableta oslobađaju se ciljano u debelom crijevu te nude pomoć kod simptoma sindroma iritabilnog crijeva.


Potražite svoj Colosal u ljekarnama.

Linker
20. lipanj 2022 13:59