Getty Images/iStockphoto
Briga o zdravlju

Ovo su tri dodatka prehrani koje ćete trebati ove zime

25. studeni 2020.
Uravnotežena i raznovrsna prehrana, prva je i najvažnija odluka prema uravnoteženom stilu života

Jesen je vrijeme pojačane izloženosti sezonskim virusnim infekcijama poput prehlada i viroza. Dodatno, dolaskom jeseni i zime smanjuje se i izlaganje suncu, dok pristup velikom broju svježih namirnicama bogatih mikronutrijentima, u odnosu na proljeće i ljeto, značajno opada. Sve to dovodi do povećanih potreba organizma za dodatnim unosom hranjivih tvari koje će poduprijeti optimalno funkcioniranje organizma.

Uravnotežena i raznovrsna prehrana, prva je i najvažnija odluka prema uravnoteženom stilu života – obzirom da cjelovite namirnice osim esencijalnih nutrijenata, sadrže i brojne druge komplementarne nutrijente.

No, koliko god se trudili, ako redoviti, svakodnevni unos optimalnih količina uravnoteženih makro i mikronutrijenata nije moguć ili je nedovoljan, pomoći nam mogu odgovarajući dodaci prehrani.

Donosimo TOP 3 izbor dodatka prehrani koji su važni za optimalnu funkciju organizma, posebno u hladnijim mjesecima.

Zdrave masti - Omega-3 za srce, mozak, oči

Jedan od ključnih nutrijenata koje mnogi od nas u današnje vrijeme ne unose dovoljno u organizam su omega-3 masne kiseline. Naime, danas znamo da se masnoće kao nužan građevni materijal našeg tijela, dijele na dobre i manje dobre masnoće. Nezasićene masne kiseline (za razliku od zasićenih masnoća) ne predstavljaju samo izvor energije, već i sudjeluju u brojnim drugim funkcijama u tijelu. Tu posebno prednjače omega-3 polinezasićene masne kiseline, poput EPA i DHA. Najčešći izvori omega-3 su masna riba i riblje ulje. No, današnjom zapadnjačkom prehranom često unosimo previše omega-6, a premalo omega-3 masnih kiselina*.

Herbalife

*Gomez Candela, C., Bermejo Lopez, L. M., & Loria Kohen, V. (2011). Importance of a balanced omega 6/omega 3 ratio for the maintenance of health: nutritional recommendations. Nutr Hosp, 26(2), 323-329.

Riblja ulja iz održivih izvora bogata omega-3 masnoćama

Herbalifeline® Max unaprijeđena formula gel kapsula s ribljim uljima iz održivih izvora, nosi oznaku organizacije Friends Of The Sea.

Bogate su omega-3 masnim kiselinama (EPA i DHA) koje imaju brojne korisne učinke:

  • EPA i DHA doprinose normalnoj funkciji srca
  • DHA doprinosi održavanju normalnog vida
  • DHA doprinosi održavanju normalne funkcije mozga
  • DHA i EPA doprinose održavanju normalnih razina triglicerida u krvi
  • DHA i EPA doprinose održavanju normalnog krvnog tlaka
1Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 250 mg EPA i DHA. 2Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 250 mg DHA. 3Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 2 g EPA i DHA. 4Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 3 g EPA i DHA. Ne smije se premašiti ukupni dodatni dnevni unos od 5 g EPA i DHA.

Vitamini i minerali- Mikronutrijenti bez kojih ne možemo

Kao ključni mikronutrijenti esencijalni u brojnim kemijskim reakcijama u organizmu, vitamini i minerali se uglavnom u organizam unose putem hrane.

Stoga je uravnotežena prehrana nužna za unos optimalnih količina vitamina i minerala, a kada ih nije moguće u potpunosti unijeti kroz prehranu, dobar izvor predstavljaju i kvalitetni vitaminsko-mineralni dodaci prehrani.

Herbalife

Jedan za nju, drugi za njega

Formula 2 Kompleks vitamina i minerala za žene te Kompleks vitamina i minerala za muškarce predstavljaju kompletnu nutricionističku podršku organizmu, s čak 24 ključna mikronutrijenta u koncentracijama posebno prilagođenima ženama odnosno muškarcima.

S čak 13 vitamina i 10 minerala te kolinom, Formula 2 je osmišljena kao izvrstan način da svome tijelu osigurate ispravnu količinu potrebnih hranjivih tvari.

Fitonutrijenti - Hranjivi 100% biljni spojevi

Svi smo čuli za izraz 'jedite u duginim bojama'. Naime, voće, povrće i začinsko bilje imaju svoju karakterističnu boju zbog prirodnih biljnih spojeva ili pigmenata, poznatih i kao fitonutrijenti.

Neki od izvora fitonutrijenata su npr. kurkuma, zatim list ružmarina, kao i korijen kozlinca ili Astragalus (lat. Astragalus Membranaceus).

Za uravnotežen način života, osim unosa fitonutrijenata, važno je održavati i unos mikronutrijenata koji podržavaju optimalno funkcioniranje imunološkog sustava. A posebno je nužno unositi vitamine C i A, koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Herbalife

Snaga biljnih sastojaka i vitamina

RoseGuard® je dodatak prehrani koji nudi stručno osmišljenu mješavinu vitamina A, C i E te posebno odabrane biljne aktivne sastojke iz ružmarina, kurkume te korijena kozlinca ili Astragalusa (lat. Astragalus Membranaceus), kao i povrća iz skupine kupusnjača.

Osigurava 100 % dnevnih preporučenih unosa vitamina A i C, za podršku normalnoj funkciji imunološkog sustava. Također, sadrži vitamin E koji doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Herbalife Nutrition proizvodi dostupni su isključivo putem Herbalife Nezavisnih Distributera.

Teme
Linker
16. studeni 2021 15:48