ISTOCK
Pomoć iz prirode

Ovo su tri biljke vladarice uz koje ćete zaboraviti na nesanicu, jeste li već upoznali njihove blagodati?

Loš san i njegov uzročnik stres mogu se uspješno izbalansirati uz najbolje od onoga što nam priroda nudi

Posljednjih godinu dana količina stresa, a samim time tjeskobe i nesanice puno su veći nego što je uobičajeno. Paralelno, svi ovi faktori negativno utječu na našu svakodnevicu te smo umorni, anksiozni i napeti, ali ne brinite. Najbolja rješenja uvijek dolaze iz prirode, pa tako i ona za probleme uzrokovane stresom i napetošću.

image
Promo
FOTOGRAFIJE: FIZKES GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Dobar i kvalitetan san nužan nam je za normalno funkcioniranje, jednako što se tiče fizičkog zdravlja, ali i psihičkog. A ono što nam narušava spavanje najčešće je stres koji rezultira nesanicom, anksioznošću i nemirom uma i tijela. Postoje brojni načini kako si možete pomoći olakšati spavanje. Svakako izbjegavajte kofein i alkoholna pića minimalno tri sata prije odlaska na počinak, uklonite tehnologiju koja emitira plavo svjetlo iz spavaće sobe, prozračite prostor u kojem spavate i počastite se dobrom pjenušavom kupkom prije spavanja. Ali što kada ovakvi trikovi nisu dostatni?

image
PROMO

Kako biste izbjegli teške i nepotrebne lijekove, predstavljamo vam prirodne pomagače koji će vas opustiti, a stres otjerati bez neželjenih nuspojava. Dodatna prednost je što su u pitanju biljni pripravci iz organskog uzgoja te uz njihovo korištenje u organizam ne unosite nepotrebne pesticide i ostale toksine.

Pasiflora

image
PROMO

Ova biljka poznata je po svojim umirujućim svojstvima, a u fitoterapiji se koristi za umirenje i smanjivanje stresa te pomaže kod umanjivanja simptoma anksioznosti. Pasiflora ima svojstva sedativa, antispazmodika i sredstva za smirenje, a još u davna vremena koristila se kao lijek za napadaje, histeriju, ali i nervoznu tahikardiju, astmu te nesanicu. Potrebno je naglasiti kako pasiflora umiruje, ali vas neće uspavati tijekom dana već uzrokuje prirodan umor tako da ste spremni za dobar san. Biljna tinktura pasiflore iz organskog uzgoja odlična je opcija u borbi s nesanicom i stresom, a sve što trebate je popiti nekoliko kapi koje prethodno treba razblažiti u vodi.

Ashwagandha

image
PROMO

Korijen biljke ashwagandhe već se stoljećima koristi kao lijek u Indiji, a njezina je tajna u tome što povećava otpornost organizma na stres. Bez obzira na to radi li se o fizičkom umoru, tjeskobi ili emocionalnoj traumi, ashwaganda nam pomaže da se prilagodimo i bolje nosimo s različitim emocionalnim i fizičkim stresom. Stoga svakako predlažemo da isprobate čistu biljku iz organskog uzgoja u vegetabilnim kapsulama.

Valerijana

image
PROMO

Za sam kraj vam predstavljamo valerijanu, biljnu kraljicu čiji korijen služi kao sredstvo za postizanje dobre ravnoteže između spavanja i budnog stanja. Kod nesanice i uznemirenosti, tinktura valerijane je izvrsna pomoć da se napokon kvalitetno odmorite. Naime, valerenska kiselina ima jednu od važnijih uloga u mehanizmu sedativnog djelovanja djelujući također na GABA receptore u mozgu. Stoga, uz valerijanu možete postići i održati kvalitetu sna, a ujedno ima benefite kod fizičkog i psihičkog oporavka koji je uvelike dobro došao u ova izazovna vremena.

Ako želite saznati više informacija o prirodnim dodacima prehrani, svakako se obratite bio&bio savjetnicima na službenoj stranici www.biobio.hr i na telefonskom broju 0800 246 246.

Linker
25. travanj 2024 16:16