Treba isprobati
 Getty Images/iStockphoto
potvrdila znanost

Ovo je dokazano najbolja i najučinkovitija terapija protiv celulita

Ako na godišnji idete tek u drugoj polovici kolovoza, još stignete riješiti problem celulita

Možda ste dosad već potrošili pravo bogatstvo na borbu protiv celulita, ali bez uspjeha. Umjesto da trošite novac na neprovjerene metode, usredotočite se na ono za što dermatolozi tvrde da je najučinkovitije, a i istraživanja su to potvrdila.


Odlični rezultati

Iako nema znanstvenih dokaza da su kreme protiv celulita učinkovite, mogu pomoći u tome da celulit bude manje uočljiv. Naime, one intenzivno vlaže kožu te ona djeluje čvršće, a vaša bedra i stražnjica izgledaju bolje. Ne treba od njih očekivati čudo, ali pomoći će dok trajno ne riješite svoj problem.

A ono što je i znanstveno potvrđeno kao jedna od najučinkovitijih anticelulitnih metoda je radiofrekvencija, odnosno svi tretmani koji koriste radiofrekvenciju. Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Woman’s Dermatology pokazalo je da su uređaji koji koriste radiofrekvenciju izuzetno učinkoviti u uklanjanju celulita.

Za potrebe tog istraživanja testirano je 16 žena koje su podvrgavane tretmanima radiofrekvencijom dva puta tjedno tijekom šest tjedana, a rezultati su bili zapanjujuće dobri: kod svih ispitanica došlo je do 71,8 posto smanjenja opsega bedara te do 25 posto smanjenja celulita.

Korištenjem radiofrekvencijske energije za zagrijavanje masti koža se zateže i povećava se cirkulacija krvi, što s vremenom pomaže u smanjenju vidljivosti celulita. Dakle, ako na godišnji idete tek u drugoj polovici kolovoza, još stignete riješiti problem celulita.

Linker
18. travanj 2024 14:56