Najčešći uzroci vaginalne osjetljivosti i boli su iritacija, infekcija ili suhoća vagine.
 Foto: iStock
Bit će vam zahvalna

Ove stvari nemojte nikada raditi svojoj vagini

Održavanje intimne higijene je posebno važno za žene, ne samo kao način da budemo čiste i svježe, već i u sprječavanju ozbiljnih zdravstvenih problema.

Naša vagina osjetljive je prirode, i neke stvari za nju mogu biti itekako štetne. Pripazite malo na nju i nemojte joj priuštiti ove stvari.

1. Maknite se od pare

Glumica Gwyneth Paltrow je svojedobno na svojoj internetskoj stranici pisala o parenju vagine.

- Sjednete na mali tron i zatim kombinacijom infracrvene i pare u kojoj se nalazi biljka mugwort, očistite maternicu. To je energetsko opuštanje, a ne samo čišćenje na paru, koje usput uspostavlja razinu ženinih hormona - napisala je.

Stručnjaci pak upozoravaju da vagina nije tepih kojemu je potrebno parno čišćenje. Ovo može utjecati na dobre bakterije, a možete se i opeći.

2. Nemojte uzimati lijekove na svoju ruku

Vaginalne kreme i tablete protiv gljivičnih infekcija, koji se mogu uzeti bez recepta, samo su neke od stvari kojima žene pribjegavaju. Ipak, stručnjaci savjetuju da ne uzimate lijekove na svoju ruku te da ne eksperimentirate s kućnim pripravcima, a da se prije toga ne posavjetujete s liječnikom.

3. Strani predmeti - loša ideja

I sami znate što smije ući u vaginu. Nećemo sad nabrajati…Seksualne igračke i menstrualne čašice moraju se prati nakon svake upotrebe. Sve drugo (krastavci, banane, sprave koje imate u kuhinji) držite podalje od vagine. Čak i ako ih dobro operete, njihova tekstura može izazvati iritaciju.

4. Ispiranje

Ovo je većini sigurno poznato, ali vrijedi ponoviti. Nemojte ispirati vaginu gelovima za tuširanje i sapunom koji nije namijenjen za tu upotrebu. Zbog ovih proizvoda vagina može postati osjetljiva na infekcije. Zahvaljujući bakterijama koje se prirodno nalaze u vagini, može se reći da one odrađuju njeno čišćenje. Korištenjem običnih sapuna možete narušiti prirodnu floru vagine. Kao posljedica toga pojavljuju se iritacije, svrbež bol, neugodni mirisi, pojačano lučenje sekreta ili infekcija.

Linker
16. travanj 2024 08:40