Getty Images/iStockphoto
jeste li ga probali

Ova vrsta češnjaka podržava zdravlje srca, regulira tlak, šećer i kolesterol te jača imunitet

Iznenađujuće zdravstvene dobrobiti ove vrste češnjaka za koju vjerojatno niste ni čuli

Češnjak se oduvijek koristio u narodnoj medicini i odavno su poznata njegova ljekovita svojstva. Koristili su ga i Sumerani, a jedna od najstarijih civilizacija, češnjak je nazivala ljekovitom i kulinarskom biljkom. Taj status zadržao je do današnjih dana.

Drevna kineska medicina koristila je češnjak kako bi pomogla u disanju i probavi, a nekoliko indijskih tradicija češnjak smatra biljkom ozdravljenja. Plinije je češnjak smatrao lijekom za gotovo sve bolesti, Hipokrat ga je preporučivao u prehrani. Pietro Mattiali iz Siene, liječnik iz 16. stoljeća, propisao ga je za porođaj, probavne i bubrežne poremećaje. Godine 1858. Louis Pasteur zapisao je da bakterija ugine nakon što je bila tretirana češnjakom. U staroj Engleskoj su ga koristili u liječenju zubobolje, zatvora, moždanog udara i kuge, a poznat je u gotovo svim zemljama.

Desetljećima već traje lov na aktivna svojstva češnjaka, mehanizme djelovanja i potencijalne prednosti kao dodatak prehrani, a u novije vrijeme ta su istraživanja usmjerena i na crni češnjak, fermentirani oblik dobro nam poznatog i iznimno zdravog bijelog češnjaka.

Black garlic on sack cloth and wooden table
Getty Images/iStockphoto


Jača imunitet

I u crnom češnjaku, koji nastaje fermentacijom po posebnim uvjetima i na prirodan način, identificiran je niz biološki aktivnih spojeva. Crni češnjak ima više sumpornih spojeva topljivih u vodi (kao što su S-alilcistein i S-alil-merkaptocistein) od sirovog češnjaka, s manje uljno topivih spojeva koji su oštrog okusa i mirisa. Upravo zbog blagog okusa i neutralnog mirisa oduševljava sve koji ga probaju.

Postupkom fermentacije u crnom češnjaku se stvara više antioksidansa nego što ga ima u bijelom, organizam ga lakše prihvaća i kao antioksidans djeluje još snažnije. Zbog toga je sve cjenjeniji i kao dodatak prehrani. Prepun enzima, vitamina skupine B, bjelančevina, saponina i flavonoida - bioaktivnih spojeva koji su važni za očuvanje zdravlja - stimulira imunosni sustav, čisti krvne žile od plaka, održava normalne razine kolesterola, stabilizira krvni tlak te tako štiti kardiovaskularni sustav.

Osim toga pomaže regulaciji šećera u krvi, potiče metabolizam, poboljšava pamćenje, a neka istraživanja potvrdila su da je ekstrakt crnog češnjaka dobra pomoć u liječenju raka, posebno debelog crijeva i leukemije.

U doba pandemije koronavirusa snažan imunosni sustav važan je svima, a dodatno ga osnažuju, uz uravnoteženu prehranu, redovito kretanje, dovoljno sna i izbjegavanje loših životnih navika, i ciljano birani dodaci prehrani.


Jedinstveni proizvod na tržištu

Immuno Black Garlic moćan je ekstrakt crnog češnjaka i ciljana vitaminsko-mineralna kombinacija za snažnu obranu imuniteta. Kombinira snažan standardizirani ekstrakt fermentiranog crnog češnjaka čiju snagu potvrđuju brojna znanstvena istraživanja, liposomalni vitamin C za veću biodostupnost u usporedbi s običnim oblikom vitamina C, te vitamine D3, B12, cink, selen i bakar, što ga čini jedinstvenim proizvodom na tržištu i ciljano osmišljenoj kombinaciji kao cjelovitoj i djelotvornoj podršci imunitetu.

Immuno Black Garlic Complex nalazi se u inovativnim veganskim želučanootpornim kapsulama koje omogućuju bolju apsorpciju u tankom crijevu, bez probavnih tegoba i bez mirisa po češnjaku. Samo 1 kapsula dnevno zadovoljava 100% preporučeni dnevni unos svih nutrijenata iz formule ovog dodatka prehrani.

Treba naglasiti da ne sadrži alergene, GMO-sastojke te je pogodan za vegane.

Dostupan u ljekarnama, svim bio&bio trgovinama, odabranim trgovinama zdrave hrane ili na web shopu www.365nature.hr



Sponzorirani sadržaj.

Linker
14. travanj 2024 22:03